10 Μαρ 2021

Τη Σάμο επισκέφτηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου

Επίσκεψη στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών της Σάμου πραγματοποίησε χτες ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, κ. Νίκος Νουρής, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μάνο Λογοθέτη.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά την επίσκεψη του στις δομές, συναντήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη. Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, είπε ότι η διαπίστωση του είναι πως, όπως η Κύπρος, έτσι και η ακριτική Σάμος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα από τον αυξημένο αριθμό μεταναστών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. 
«Καταλαβαίνουμε και συμπαραστεκόμαστε στους αδελφούς Σαμιώτες γιατί βιώνουμε κι εμείς παρόμοια προβλήματα», είπε ο κ. Νουρής. «Είναι η ώρα, όσοι εκ του ασφαλούς κάνουν κριτικές για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού, να εγκύψουν στο πρόβλημα των χωρών πρώτης γραμμής και ιδιαίτερα μικρών νησιών, όπως η Σάμος και η Κύπρος, βοηθώντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις και αίσθημα πραγματικής αλληλεγγύης. Ελλάδα και Κύπρος έχουν ανάγκη από πραγματική και όχι φραστική αλληλεγγύη», πρόσθεσε ο Υπουργός εσωτερικών.
Σημείωσε ότι «τα όσα έχω σήμερα δει, επιβάλλουν την χάραξη μιας ακόμα πιο ξεκάθαρης κοινής γραμμής με την Ελλάδα ώστε να καταστεί δυνατή η προσθήκη των απαραίτητων προνοιών στη νέα κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης και ασύλου για να γίνει πράξη η ισότιμη κατανομή των βαρών».
Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος, στις δικές του δηλώσεις, αφού καλωσόρισε τον Υπουργό Εσωτερικών στη Σάμο, είπε ότι οι δυο χώρες, Ελλάδα και Κύπρος, δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια από το μεταναστευτικό, το οποίο έχει εργαλειοποιηθεί, όπως είπε, από μέρους της Τουρκίας.
Το μεταναστευτικό έχει πλέον εξελιχθεί σε θέμα ασφάλειας και αυτό που ζητούμε, ανάφερε ο Δήμαρχος, είναι να υπάρξει μια στιβαρή πολιτική τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που «να διασφαλίζει την ασφάλεια των μονίμων κατοίκων των χωρών μας, τα σύνορά μας και βέβαια τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required