2 Μαρ 2021

Στάντζος, Κάρμαντζης και Κύτελης στον Πρωθυπουργό

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης, 3 Μαρτίου, οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος, Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, θα περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου όπου θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 3 δήμαρχοι θα μεταβούν στην Αθήνα εκκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες όσον αφορά το μεταναστευτικό που θα αποτελέσει κυρίαρχο θέμα της συζήτησης.


Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν εισακούστηκε και δημιουργείται δομή ΚΥΤ με εγκαταστάσεις οργανωμένης «πόλης» στην περιοχή Ζερβού, με επίσημο όριο φιλοξενούμενων τα 3.000 άτομα (κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει το νούμερο στο μέλλον), ο δήμαρχος Μυτιλήνης εν αναμονή της νέας δομής που θα κατασκευαστεί στο νησί της Λέσβου με γενικευμένες έντονες αντιδράσεις ενώ ο δήμαρχος Χίου έχει μαζί του πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για καθολική άρνηση κατασκευής νέας δομής στο νησί. 

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρίσταται και ο αρμόδιος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προφανώς υπερασπιζόμενος τις αποφάσεις του υπουργείου του για τις εγκαταστάσεις ΚΥΤ που πρέπει να προχωρήσουν σε Λέσβο, Χίο, αφού ήδη ολοκληρώνονται στη Σάμο, την Κω και τη Λέρο. 

Απορίας άξιο το γεγονός μη πρόσκλησης των δημάρχων Δυτικής Σάμου Αλέξανδρου Λυμπέρη και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, λες και το μεταναστευτικό αποτελεί θέμα κάποιας μεμονωμένης περιοχής και δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού των νησιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required