24 Μαρ 2021

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για την επίσκεψη Μηταράκη

Ανακοίνωση για την επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Με «κλειστά αυτιά» στην απαίτηση του Σαμιώτικου λαού να μη γίνει το νησί φυλακή της Ε.Ε, ήρθε και έφυγε από τη Σάμο ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Νότης Μηταράκης. 

Στη συνάντηση(23-3-2021) του δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον υπουργό Μετανάστευσης, τη Λαϊκή Συσπείρωση εκπροσώπησε ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, ο οποίος τόνισε τα εξής: 

«Το στρατόπεδο συγκέντρωσης που φτιάχνετε στου Ζερβού, ανεξάρτητα από το πόσους θα φιλοξενήσει όταν ανοίξει, γίνεται με το βλέμμα στο ζοφερό μέλλον για τους λαούς της περιοχής. Οι ανταγωνισμοί για τους ενεργειακούς πόρους και τους δρόμους μεταφοράς έχουν κάνει την Ανατολική Μεσόγειο πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί από στιγμή σε στιγμή, με ευθύνη της Ε.Ε, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της χώρας μας που είναι μπλεγμένη «μέχρι τα μπούνια» σ’ αυτό το επικίνδυνο κουβάρι. Γνωρίζετε ότι θα έχουμε νέες στρατιές ξεριζωμένων και γι’ αυτό ετοιμάζεστε. Ο εγκλωβισμός θα ενταθεί και θα είναι μόνιμος. 

Μόνη πραγματική λύση στο προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι : 

1. Ο άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα. Η χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για τις χώρες που επιθυμούν με το δικαίωμα να υποβάλλουν εκεί τις αιτήσεις ασύλου. 

2. Το κλείσιμο του άθλιου καταυλισμού στο Βαθύ και το σταμάτημα των εργασιών για τη γιγάντια φυλακή στου Ζερβού. 

3. Να αποσυρθεί το νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση που «γκριζάρει» τα νησιά μας και να γίνονται στο εξής όλες οι διαδικασίες καταγραφής- ταυτοποίησης και ασύλου στη Τουρκία ως πρώτη χώρα εισόδου, με ευθύνη του ΟΗΕ και της Ε.Ε. 

4. Μέχρι τον απεγκλωβισμό και του τελευταίου πρόσφυγα, να λειτουργήσει μέσα στον καταυλισμό υγειονομική μονάδα με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα απαραίτητα μέσα, για να ελέγχεται καθημερινά και να περιοριστεί η διασπορά του covit 19 που με ευθύνη της κυβέρνησης έχει πάρει σοβαρές διαστάσεις και απειλεί όλο το νησί. 

Κάθε άλλη συζήτηση και διαπραγμάτευση είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο και αποτελεί πρόσχημα για να ολοκληρωθούν τα σχέδια Ε.Ε και κυβέρνησης για τον μόνιμο εγκλωβισμό των θυμάτων του ιμπεριαλισμού στα νησιά μας και στην Ελλάδα. 

Αυτά είναι τα μέτρα που διεκδικεί σταθερά το εργατικό και λαϊκό κίνημα του νησιού μας, σε αντίθεση με τις παλινωδίες και την άτακτη υποχώρηση της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων από το διεκδικητικό πλαίσιο των μεγάλων κινητοποιήσεων του 2019 και 2020. 

Η αντικατάστασή του από την ανεκδιήγητη «κόκκινη γραμμή» να κατασκευαστεί στου Ζερβού «ΚΥΤ κλειστού τύπου 1200 ατόμων», αποδείχθηκε «Δούρειος Ίππος» και έλυσε τα χέρια της κυβέρνησης για το μεγαθήριο των 200+ στρεμμάτων. 

Αυτές οι μεθοδεύσεις και τα όποια αποτελέσματά τους δεν θα νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού που θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι να δικαιωθεί».



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Για μεταφορά όλων των λαθρομεταναστών σε Μακρόνησο και Γυάρο συμφωνείτε;;;

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required