1 Απρ 2021

Συλλογή «διαμαντιών» στον Συνεταιρισμό της Σάμου!

Διαμαντένια βραβεία και τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν τα λευκά, ξηρά, μοσχάτα κρασιά «Μοσχάτο Άσπρο» και «Ψηλές Κορφές» του ΕΟΣ Σάμου στον 15ο διεθνή διαγωνισμό Femmes et Vins du Μonde Concours International 2021 που διεξήχθη στο Μονακό. 

Συγκεκριμένα, το «Μοσχάτο Άσπρο» έκλεψε τόσο τις εντυπώσεις των κριτών του διαγωνισμού, ώστε απέσπασε με υψηλή βαθμολογία το medallie «Diamant» και την τιμητική διάκριση «Τrophee Admirable». Είναι το δεύτερο «διαμάντι» που λαμβάνει το συγκεκριμένο κρασί, καθώς στον ίδιο διαγωνισμό το 2019, είχε χαρακτηριστεί ως το 2ο καλύτερο κρασί της διοργάνωσης και το ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ μεταξύ των ξηρών λευκών από εκείνα που συμμετείχαν τη χρονιά εκείνη στο 13ο Concours International. 

Οι ονομαστές «Ψηλές Κορφές», το εκλεκτό λευκό ξηρό κρασί από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, απέσπασε κι αυτό δικαίως το δικό του «Diamant» στη List de Vins Mention Honorifique. Η αναμφισβήτητη ποιότητά του αλλά και τα φρουτώδη κι ανθώδη του αρώματα, το έχουν άλλωστε τοποθετήσει στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, στον 15ο διαγωνισμό «Femmes et Vins du Monde», έστειλε προς αξιολόγηση μόνο αυτά τα δύο κρασιά, ως αντιπροσωπευτικά δείγματα της ποικιλίας «Άσπρο Μικρόρωγο Μοσχάτο Σάμου» και του τρόπου που αυτή η εκπληκτική ποικιλία βρίσκει την ποιοτική της έκφρασή της και σε ξηρό κρασί! 

Θυμίζουμε πως, με 2 διαμαντένια βραβεία έχει τιμηθεί από τον ίδιο διαγωνισμό και το εκλεκτό, παλαιωμένο γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου, το Samos Anthemis. To πρώτο του «διαμάντι» , το πήρε στο διαγωνισμό του 2011 και το δεύτερο, στο διαγωνισμό του 2019. 



Στον διεθνή αυτό διαγωνισμό δοκιμάζονται κρασιά αποκλειστικά από γυναίκες- κριτές οι οποίες θεωρούνται ειδήμονες σε παγκόσμια κλίμακα για την οινολογία, το κρασί, τον οινικό τουρισμό και τη γαστρονομία, ενώ τα κριτήρια αξιολόγησης είναι πολύ αυστηρά και αδιάβλητα. 

Οι τιμητικές αυτές διακρίσεις για τα κρασιά του Συνεταιρισμού αποτελούν την επιβράβευση του κόπου των αμπελοκαλλιεργητών-μελών του, που συνεχίζουν ακάματα την οικογενειακή παράδοση στα πατρογονικά τους αμπελάκια αλλά και την τεχνογνωσία και εξειδίκευση των οινολόγων του ΕΟΣ Σάμου, που «δημιουργούν» κρασιά-κοσμήματα.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Οι τιμές που απολαμβάνουν όμως οι παραγωγοί δεν είναι ανάλογες των διακρίσεων.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required