28 Μαΐ 2021

28 Μαΐου 1979 - Υπογραφή της Συνθήκης της Ε.Ο.Κ. στο Ζάππειο

Ο Κώστας Κατσιγιάννης (πολιτικός μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. γενικός διευθυντής ΕΟΤ), ένας πραγματικός λάτρης της Σάμου, μας υπενθυμίζει τη σημασία της 28ης Μαΐου 1979. «Σαν σήμερα πριν από 42 χρόνια (28/5/1979) υπογράφηκε στο αίθριο του Ζαππείου μεγάρου από τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή η συμφωνία πλήρους ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.)



Καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι όλα τα έργα διαμόρφωσης του χώρου του Ζαππείου, που απαιτήθηκαν για την τελετή αυτή, είχαν ανατεθεί από το γραφείο του πρωθυπουργού στον Ε.Ο.Τ. και εκτελέστηκαν από την Τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού σε χρόνο 40 ημερών, περιλαμβανομένου και του χρόνου των μελετών.

Τα βασικά έργα περιλάμβαναν τις εξής επί μέρους εργασίες: χρωματισμούς σε όλους τους περιβάλλοντες το αίθριο χώρους, καθαρισμούς των κιόνων και ακροκεράμων, ανάρτηση τέντας σε όλο το χώρο του αιθρίου, η οποία χρησιμοποιήθηκε μόνο για την ώρα της τελετής και μετά αποξηλώθηκε. Επίσης έγινε η προμήθεια του εξοπλισμού επιπλώσεων (τραπέζι, καθίσματα κ.ά.). Ειδικά για την τέντα πραγματοποιήθηκε ειδική κατασκευή για τη στήριξή της (κατασκευάστηκε μεταλλικός ιστός επί του δώματος του κτιρίου, από τον οποίον έγινε ανάρτηση της τέντας με πλήθος από συρματόσχοινα).


Φωτογραφίες: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη


Γενική επίβλεψη : Γιάννης Καρόζος, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός Ε.Ο.Τ. με προϊστάμενο του έργου τον Γεράσιμο Λειβαδά, πολιτικό μηχανικό Ε.Ο.Τ. Κατασκευαστής του έργου: Φώτης Μπουλούκος. Έπιπλα: Σαρίδης.

Φωτογραφία: Αρχείο Κ. Κατσιγιάννη

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο πρωθυπουργός παρακολουθούσε την πορεία των έργων σε καθημερινή βάση.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required