28 Μαΐ 2021

Συγκεντρώσεις-συζητήσεις του ΚΚΕ στο Καρλόβασι και στο Βαθύ

Με ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι και νέοι τις δύο συγκεντρώσεις – συζητήσεις του ΚΚΕ στη Σάμο. Την Τετάρτη, 26 Μαΐου, στο Καρλόβασι, με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Πέμπτη, 27 Μαΐου στο Βαθύ με ομιλητή τον γραμματέα της ΤΕ Σάμου, Σταμάτη Φιλιππή.




Από τις ομιλίες αναδείχθηκαν πτυχές του αντεργατικού εκτρώματος και οι επιπτώσεις τους στη ζωή των εργαζομένων καθώς και τα αίολα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η διευθέτηση του χρόνου εργασίας είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων, αλλά κυρίως αποκαλύφθηκαν οι στοχεύσεις του και πως, και αυτό το νομοσχέδιο, υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου σε συνθήκες μάλιστα νέας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης σε όλους του τομείς όπως η υγεία και η αντιμετώπιση της πανδημίας και στο άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ ενώ στάθηκαν και στις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή μας.



Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς του, κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, αποφασιστικά και δυναμικά να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την ενημέρωση του λαού και την προετοιμασία της απεργίας των συνδικάτων.

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι στον Ριζοσπάστη, εργάζονται με συλλογική σύμβαση εργασίας ή ατομική;;. "Για τις ατομικές συμβάσεις, η εφημερίδα απαντά ότι πρόκειται περί αλλαγής στο καταστατικό μελών του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νέου καταστατικού του ΚΚΕ τα κομματικά μέλη που εργάζονται στα κομματικά ΜΜΕ αμείβονται εφ’ εξής με τα χρήματα που λαμβάνουν και τα επαγγελματικά στελέχη. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται από τους εργαζομένους η παραίτησή τους και η υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας". Στις 2-5-21 με περίσσιο θράσος, ο Ριζοσπάστης, αν και ο πρώτος διδάξας που εφήρμοσε την διευθέτηση, γράφει : "«Καθεστώς» η «διευθέτηση», απογειώνει την εκμετάλλευση και την εξουθένωση. Στη βάση της ευρωενωσιακής Οδηγίας, η «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου και οι απλήρωτες υπερωρίες εφαρμόζονται στην πράξη εδώ και πολλά χρόνια στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Μάλιστα, οι ατομικές συμβάσεις, το πλήθος των «εξαιρέσεων» και φυσικά οι πιέσεις της εργοδοσίας διαμορφώνουν στην πράξη μια ακόμα χειρότερη κατάσταση, απογειώνοντας την εκμετάλλευση και την εξουθένωση των εργαζομένων". Ντροπή αχρείοι.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required