27 Αυγ 2021

Samos Cinema Festival - Ολοκληρώνεται το Σάββατο, 28 Αυγούστου

Ολοκληρώνεται το Σάββατο, 28 Αυγούστου, το 1ο Samos Cinema Festival. Οι 2 προηγούμενες ημέρες των εκδηλώσεων είχαν διεξαχθεί με επιτυχία στις 19 και 20 Αυγούστου.

Η Σάμος, ένα ακριτικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, εμπνέεται από το σκοτάδι για να δηλώσει ακόμα ζωντανή μέσα από το φως στην οθόνη του Σινεμά.


Οτιδήποτε μας φέρνει σε έναν ενιαίο ομαδικό χώρο, ακόμη και πνευματικά, έχει θέση εδώ. Σεμινάρια Yoga, η αναζήτηση μέσα από τα μονοπάτια, τη μουσική, τον χορό και το φαγητό ενώνει τις κουλτούρες μας μέσα από προβολές πλάι στη θάλασσα με ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, που θα προβληθούν τον Αύγουστο στο Samos Cinema Festival.


O Κωνσταντίνος Φραγκούλης, σκηνοθέτης και σεναριογράφος, και η Μάρω Γεωργάτου, διοργανώτρια καλλιτεχνικών δρώμενων στη Σάμο, αποφάσισαν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να έρθει η επόμενη μέρα στη ζωή μας. Έτσι έφτιαξαν την ομάδα «Σαμοθήριο», εμπνευσμένη από ένα όνειρο με το εξαφανισμένο πια είδος και πρόγονο της καμηλοπάρδαλης που όντως ζούσε στη Σάμο να επιστρέφει στο νησί φωνάζοντας μέσα από τη θάλασσα. Άραγε τι σήμαινε τούτο το όνειρο;

Κωνσταντίνος Φραγκούλης - Μάρω Γεωργάτου

Με την πολύτιμη βοήθεια φίλων και δημιουργών που μας παραχώρησαν τις ταινίες τους για να τις προβάλλουμε δωρεάν κάτω από τις ελιές του Παππού του Platanaki Beach Bar στην Κέρβελη, δημιουργήθηκε ο πυρήνας για το πρώτο Samos Cinema Festival.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 28ης Αυγούστου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required