18 Αυγ 2021

Τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στην Ευρώπη του Πολιτισμού & της Γαστρονομίας (Verona, Italy 2021)

Στο «Conseil Europeen des Confreries Oenogastronomiques» όπου η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της «Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής Acropolis», το σαμιώτικο κρασί κέρδισε ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις!


Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης, ο οποίος εξελέγη εκ νέου Αντιπρόεδρος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Γαστρονομίας και Οινολογίας, μέχρι το 2024, μίλησε ένθερμα στο Δ.Σ της CEUCO για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου.

Τόνισε την ιστορικότητα των μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού της Σάμου, τα εκπληκτικά τους αρώματα και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα, τις εκατοντάδες διακρίσεις τους αλλά και την μοναδική τους οινογαστρονομική ικανότητα. Αναφέρθηκε επίσης στην υψηλή αναγνωρισιμότητα και την εξωστρέφεια των σαμιώτικων κρασιών που ταξιδεύουν σε 27 χώρες όλου του κόσμου. 
Οι σύνεδροι γεύτηκαν και απόλαυσαν τη φρουτώδη ανάσα και τη δροσιστική επίγευση του εξαίρετου σαμιώτικου κρασιού και, με εισήγηση του κ. Μουζάκη, ψηφίστηκε από την ομάδα αξιολόγησης της CEUCO ως το κρασί που αξίζει να βραβευτεί ως το καλύτερο της Ευρώπης στο επόμενο συνέδριο, το οποίο θα διοργανωθεί στη Ντιζόν της Γαλλίας το 2022.Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάκης: «Η Ευρώπη είναι το σημείο αναφοράς στην οινογαστρονομία του σήμερα. Διαθέτει μια σύνθετη και πολύπλευρη πληθώρα γεύσεων, πολιτισμών, προϊόντων, εξειδικευμένων τεχνικών παρασκευής και νέων τεχνολογιών, ενώ η λίστα αυτή είναι ανεξάντλητη. Η Ελλάδα συμμετείχε επίσημα μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής «Ακρόπολις», στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας & Οινολογίας CEUCO και πρότεινε σε αυτό, ο πρωτογενής και δευτερογενής τομέας να δίνει το κυρίαρχο σύνθημα για μια γαστρονομική Ευρωπαϊκή Ένωση πολύ ισχυρή με εκλεκτά προϊόντα ονομασίας προέλευσης, όπως το σαμιώτικο κρασί του Συνεταιρισμού. Η χαρά μας είναι μεγάλη που η πρότασή μας αυτή, έτυχε ευρύτατης αποδοχής...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required