6 Σεπ 2021

Κυκλοφόρησε «Το Τηγάνι» - Τεύχος 34, Αύγουστος 2021

Με πρόταγμα ιστορικά κείμενά για τις ναυμαχίες της Σάμου το καλοκαίρι του 1824 (Χ. Λάνδρος), και τους Φιλέλληνες και το φιλελληνικό κίνημα της Ευρώπης στην Επανάσταση του 1821 (Θ. Κρητικός) κυκλοφόρησε το 34ο τεύχος του περιοδικού Το Τηγάνι.

Την ύλη του τεύχους συμπληρώνουν έτερο ιστορικό κείμενο για τα υδραυλικά έργα στο Τηγάνι κατά τα χρόνια της Ηγεμονίας (Β. Δημητριάδης), μαρτυρίες αυτοπτών από τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής και της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου (Λ. Πνευματικού, Α. Ρούσσος, Γ. Ανδρεαδάκης), η συνέχιση της αφήγησης για τη «δραματική» ζωή του Νώντα Α. Σολούνια, ένα διήγημα (Μ. Τσιμπλάκης) και ένα ποίημα (Σ. Παπλωματάς).

Οι επιχώριες ειδήσεις, που συνδέουν το χτες μα το σήμερα, σχολιάζουν έργα και δράσεις της αυτοδιοίκησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό της 30.10.20 καθώς και λειτουργικά ζητήματα του λιμανιού και των επαγγελματιών στη μόνιμη στήλη «μεταξύ μας». Το τεύχος διακοσμείται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Τιμάται 4 ευρώ και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο του Σταύρου Καριώτογλου στο Πυθαγόρειο (τηλ. 22730-62775).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required