6 Σεπ 2021

Συλλυπητήριο του ΕΟΣΣ για την απώλεια του Βασίλη Κουρτάκη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους, τους φίλους και τους συνεργάτες του Βασίλη Κουρτάκη, μιας προσωπικότητας που συνέβαλε στη διαμόρφωση του σύγχρονου προσώπου του Ελληνικού κρασιού και έδωσε το στίγμα του διεθνώς.



Στις μέρες του, η Οινοποιία Κουρτάκη, εξελίχθηκε δυναμικά σε «Ελληνικά Κελλάρια Οίνων», μια από τις σημαντικότερες οινοποιητικές δυνάμεις της χώρας, χωρίς όμως ποτέ να χάσει τον οικογενειακό της χαρακτήρα. Σε αυτήν την «οικογένεια» και κυρίως κατόπιν δικής του παρότρυνσεως κι επιμονής, έχει την τύχη και την τιμή να συμμετέχει από το 2016 και ο ΕΟΣ Σάμου.

Ευφυέστατος, με επιχειρηματικό πνεύμα και πάντα μπροστά από την εποχή του, ο Βασίλης Κουρτάκης μπορεί να θεωρείται πρωτοπόρος στη δημιουργία, τη θεσμική θωράκιση αλλά και προώθηση του ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού στη χώρα μας. Υπήρξε, μεταξύ άλλων, θεμελιωτής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου στον οποίο και χρημάτισε πρόεδρος, συμμετείχε στο ιδρυτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου και συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις στην ίδρυση της διεθνούς κύρους Ευρωπαϊκής Επιτροπής Επιχειρήσεων του Κρασιού (C.E.E.V.), στην οποία διετέλεσε πρόεδρος επί οκτώ συναπτά έτη.

Ο Βασίλης Κουρτάκης υπήρξε ένας άνθρωπος που επηρέασε την εποχή του αλλά και τις εξελίξεις στην πορεία του ελληνικού οίνου. Η απώλεια του, αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Εμείς στον Συνεταιρισμό και στη Σάμο νοιώθουμε ότι χάνουμε έναν πολύτιμο συνεργάτη αλλά κυρίως έναν ειλικρινή και «μεγάλο» φίλο.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required