18 Οκτ 2021

Γ. Σπιλάνης: «Άδεια πουκάμισα που ντύνουν τις καρέκλες το μοίρασμα οφιτσίων από τον περιφερειάρχη»

Με αφορμή την ανακοίνωση των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τις αρμοδιότητές τους για την επόμενη περίοδο, ο περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης "Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου", Γιάννης Σπιλάνης, δήλωσε τα εξής:

«Παρακολουθούμε όπως και οι υπόλοιποι πολίτες του Β. Αιγαίου τις οβιδιακές μεταμορφώσεις των εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων που, αφού ανεξαρτητοποιήθηκαν, παρέλαβαν το αντίτιμο της πράξης τους. Δικαίωμά τους, ας τους κρίνουν όσοι τους ψήφισαν.
Αυτό που για τη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ έχει σημασία, είναι αν αυτές οι αλλαγές θα συμβάλουν στη βελτίωση του έργου της Περιφερειακής Αρχής προς όφελος όλων όσων κατοικούμε και δραστηριοποιούμαστε στα νησιά αλλά και των γενεών που έρχονται.

Οι αντιπεριφερειάρχες μπορεί να αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, αλλά το ενδιαφέρον είναι άλλο. Για να χρυσωθεί το χάπι στον κ. Μπουγδάνο που αντικαταστάθηκε από την Αντιπεριφέρεια Χίου, "φτιάχτηκε" μια αντιπεριφέρεια με αντικείμενο "ηλεκτρονική διακυβέρνηση, διαχείριση προγραμμάτων (πλην ΕΣΠΑ) και Ιαματικών Πηγών". Θα μας απαντηθεί ότι αυτές είναι προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής. Καλά μέχρι εδώ, αν και μπορούμε να πούμε ότι αποκαλύφθηκαν ξαφνικά ως τέτοιες γιατί μέχρι τώρα δεν υπήρχαν, όπως και αυτές της κας Ανδρεάδη (προώθηση τοπικών προϊόντων) και του κ. Αθηνάδη (επιχειρηματικότητας και καινοτομίας).

Όμως στην ανακοίνωση της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Μπουρνιά οι αρμοδιότητες αλλάζουν: παραμένει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και έχουμε δύο νέες, αυτές του απόδημου ελληνισμού και τού χωρικού σχεδιασμού!!! Μέσα σε μια ημέρα άλλαξαν σχεδιασμός και προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής; Η έτσι κι' αλλιώς το πουκάμισο είναι άδειο και απλά ντύνει τη καρέκλα;

Αυτό που διαπιστώνουμε καθημερινά -όπως το βιώνει και κάθε πολίτης αυτού του τόπου- είναι ότι ούτε όραμα υπάρχει, ούτε σχέδιο. Μόνο οι καρέκλες και η προσπάθεια διατήρησης σ' αυτές. Τα προβλήματα των πολιτών μπορούν να περιμένουν τη λύση τους μέχρι την έξοδο της ταινίας της κας Ντενίση στις μεγάλες οθόνες.

Γ.Σπιλάνης
Επικεφαλής Συμπαράταξης Πολιτών του Β. Αιγαίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required