18 Οκτ 2021

Έργα στην Ικαρία - Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, είχαν σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Νίκος Καλαμπόγιας. Ο υπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που εκκρεμούν ή που χρειάζεται να γίνουν στην Ικαρία.

Όσον αφορά, τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Πέτσας υποσχέθηκε απόλυτη προτεραιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων – ανακύκλωση. Είναι αυτονόητο ότι όλα τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αφορούν την Ικαρία, θα περαιωθούν. Εκτός από τα έργα του Προγράμματος «Α. Τρίτση» είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο υπουργός υποσχέθηκε την άμεση χρηματοδότηση της κατασκευής φράγματος στην περιοχή «Αρνοπέζι» για το οποίο ο Δήμος έχει έτοιμη μελέτη (δαπάνης 4.000.000 ευρώ).

Το φράγμα αυτό θα δημιουργήσει υδατολεκάνη πολύ μεγάλης χωρητικότητας νερού (περίπου 400.000 κυβικά μέτρα). Το έργο αυτό είναι μεγάλης πνοής και θα λύσει διαχρονικά το πρόβλημα άρδευσης και ύδρευσής όχι μόνο της Βόρειας Ικαρίας αλλά και ολόκληρου του νησιού.

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. υπουργό για την κατανόηση και αμέριστη αρωγή στα προβλήματα του νησιού, δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Σάμου κ. Στεφανάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required