22 Δεκ 2021

Η ΔΕΕΠ Σάμου της Ν.Δ. για το χωροταξικό του νησιού

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις με το χωροταξικό του νησιού εξέδωσε η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Ν.Δ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:


Μετά από τρεις δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που στερούσαν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας επιτέλους δρομολογήθηκε. Στις 20 Δεκεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ Β 6046) η σχετική απόφαση βάσει της οποίας αρχίζει άμεσα η διαδικασία εκπόνησης του Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Σάμου. Ο μέχρι τώρα Πολεοδομικός σχεδιασμός του νησιού αδιαμφισβήτητα άφησε το νησί μας εκτός τουριστικού σχεδιασμού και η σύγκριση των τουριστικών αφίξεων και κλινών της Σάμου με νησιά αντίστοιχων χαρακτηριστικών είναι άνιση. 


Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το αρμόδιο Υπουργείο έλαβαν σοβαρά υπόψιν τις εισηγήσεις των Τοπικών Φορέων διαχρονικά όλα αυτά τα χρόνια και της Επιτροπής Χωροταξικού Σχεδιασμού του Δήμου Σάμου(που συστάθηκε το 2017) με Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο και με την στοχευμένη και λυσιτελή παρέμβαση του Βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη ξεκινά επιτέλους η διαδικασία σχεδιασμού. 


Ευχαριστούμε για την ανταπόκριση στο πάγιο αυτό αίτημα και την κατανόηση της αναγκαιότητας της αλλαγής του Πολεοδομικού σχεδιασμού τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκο Ταγαρά. Ευελπιστούμε όλα τα προβλήματα που απασχολούν το νησί μας να έχουν την ίδια ευτυχή κατάληξη με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη της Σάμου. 


Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Σάμου 


Βαγγέλης Καπλαντζής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required