22 Δεκ 2021

Ένταξη του Δήμου Αν. Σάμου στο πρόγραμμα «Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων»

Σε συνέχεια της από 11-06-2020 πρόσκλησης του ΥΠΕΝ, με τίτλο «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα Εκπόνηση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ)» και της υπ’ αριθμό 110/6-7-2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, υπεβλήθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στις 9/7/2020, αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο ΥΠΕΝ στο οποίο τεκμηριώθηκε η κατάταξη και των δυο δημοτικών ενοτήτων Βαθέος και Πυθαγορείου στην Α’ βαθμίδα (πολύ υψηλής προτεραιότητας). 

Μετά την αξιολόγηση του αιτήματος, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (ΦΕΚ B 6046 - 20.12.2021) η σχετική απόφαση βάσει της οποίας αρχίζει η διαδικασία εκπόνησης τοπικών πολεοδομικών σχεδίων για το Δήμο Ανατολικής Σάμου. 

«Ευχαριστούμε για την ένταξη του Δήμου μας και αναμένουμε την εκκίνηση της διαδικασίας με βάση τον οδικό χάρτη που θα ορίσει το αρμόδιο Υπουργείο. 

Ο Δήμος θα είναι παρών σε όλα τα επόμενα στάδια διασφαλίζοντας και τη συμμετοχή στη διαβούλευση όλων των επίσημων επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων του τόπου μας με μοναδικό γνώμονα την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, τη διαφάνεια και το σεβασμό στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον», αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required