3 Δεκ 2021

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Γιάννης Μπουρνούς: "Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία ίσων δικαιωμάτων και αξιοπρέπειας"

Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία εξέδωσε ο βουλευτής Ν. Λέσβου και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:


Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία η σημερινή, μέρα διεκδίκησης, αλληλεγγύης, αλλά και υπενθύμισης του πόσο πίσω είμαστε ακόμη ως κράτος και ως κοινωνία ως προς την ένταξη και το σεβασμό των δικαιωμάτων των ΑμεΑ. Γιατί στα Άτομα με Αναπηρία η χώρα μας επιφυλάσσει αμέτρητους εξευτελισμούς και δυσκολίες, από την καθημερινή τους μετακίνηση μέχρι τη ντροπή των ΚΕΠΑ και την μισαναπηρική πολλές φορές λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Ένα καφκαϊκό σύμπαν εναντίον του 24% των πολιτών της χώρας. 


Διεκδικούμε αξιοπρέπεια και όχι «φιλανθρωπία», ενδυνάμωση, ισότητα και ένταξη και όχι φιλοδωρήματα και λύπηση. Να νικήσουμε τους εχθρούς του κοινωνικού κράτους και να βάλουμε τέλος στην ανέχεια των αναπήρων, στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία, τον πολιτισμό. Να καταστήσουμε περιθωριακό τον κοινωνικό ρατσισμό και την προκατάληψη εναντίον των ΑμεΑ. 


Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να προσεγγίσουμε τον 21ο αιώνα. 


Αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Θα τα καταφέρουμε.



 

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Από που ξεφύτρωσες εσύ, δεν κυβερνήσατε ποτέ;;. "Η κατάργηση της υποχρέωσης επανεξέτασης για μη αναστρέψιμες παθήσεις συμπεριλαμβάνεται στον πρώτο Κανονισμό για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, που υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου. Με τη θέσπιση του κανονισμού όλοι οι πολίτες με μη αναστρέψιμες παθήσεις, ασχέτως αν είναι κύριες ή δευτερεύουσες, κατοχυρώνουν το ποσοστό αναπηρίας τους για πάντα". Ούτε αυτό το απλό δεν κάνατε και τώρα χύνετε κροκοδείλια δάκρυα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required