15 Ιαν 2022

Συνεχίζεται το πρόγραμμα επανασύνδεσης του ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ενημερώνει ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα επανασύνδεσης του ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, με την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/70697/861/14.07.2020 ΚΥΑ, όπως τροποποιήθηκε με την ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/124788/ 2150/ 29.12.2021 και ισχύει.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Μέχρι και την 31/12/2021 να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, να αποσυνδεθούν ή να έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο μέχρι τις 15/02/2022 και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια


ΣΥΝΘΕΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΗΣ Γ.Δ.5ΟΙΚ.2961-10/24.1.2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ «ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ ΟΡΙΟ

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό

9.000,00 €

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος

13.500,00 €

Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη

15.750,00 €

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη

18.000,00 €

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη

24.750,00 €

Νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη

27.000,00 €

 

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ.

Για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή τους, τα παραπάνω εισοδηματικά όρια αυξάνονται κατά δεκαπέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος προστίθεται το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ευρώ και για κάθε επιπλέον ανήλικο μέλος το ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων πενήντα (2.250) ευρώ, μέχρι του συνολικού ορίου των τριάντα μία χιλιάδων πεντακοσίων (31.500) ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και τις 31/12/2021 και έχουν αποσυνδεθεί ή θα αποσυνδεθούν έως τις 15/2/2022 από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία, στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

1. Δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, (Ε.1), του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

2. Εκκαθαριστικό του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

3. Δήλωση στοιχείων ακινήτων, (Ε.9), όλων των μελών του νοικοκυριού, εφόσον προβλέπεται η υποχρέωση υποβολής της.

4. ΕΝ.Φ.Ι.Α. του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού.

5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

6. Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α. Για νοικοκυριό που στη σύνθεση του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

7. Βεβαίωση του ασφαλιστικού φορέα ή Κρατικού Νοσοκομείου, με την οποία να πιστοποιείται η ανάγκη κατ’ οίκον συσκευής μηχανικής υποστήριξης απαραίτητης για τη ζωή ατόμου ή ατόμων που περιλαμβάνονται στη σύνθεση του νοικοκυριού.

8. Αντίγραφο λογαριασμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

9. Έγγραφο ληξιπρόθεσμης οφειλής από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας

10. Σε περίπτωση που οποιοδήποτε εισοδηματικό ή περιουσιακό στοιχείο ή η σύνθεση του νοικοκυριού έχει μεταβληθεί κατά το τελευταίο φορολογικό έτος, απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού που τεκμηριώνει τη μεταβολή (καταστάσεις μισθοδοσίας κλπ).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ του Δήμου Ανατολικής Σάμου στην πόλη της Σάμου, οδός Δαμιανού, (πίσω από το 1ο Δημοτικό), από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:30.

Το έντυπο της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το προμηθεύονται, είτε από το Κέντρο Κοινότητας, είτε από την ιστοσελίδα του Δήμου Ανατολικής Σάμου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Κα Ανθή Σταμούλου, στο Κέντρο Κοινότητας, στο τηλέφωνο 22730-27661 ή 22730-22975, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00 έως 13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required