11 Ιαν 2022

Επιστολή διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των ΑΤΜ

Επιστολή στην Εθνική Τράπεζα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του Πυθαγορείου και των κοντινών περιοχών με τη λειτουργία των ΑΤΜ απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριακής.

 

Στην επιστολή του αναφέρει:

 

 

Το Επιμελητήριο Σάμου γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Πυθαγόρειο και τους Μυτιληνιούς της Σάμου,  αλλά και στις κοντινές σε αυτές περιοχές καθώς τα δύο ΑΤΜ που βρίσκονται εκεί δεν λειτουργούν σωστά, παρουσιάζοντας συνεχώς προβλήματα. Επίσης μας ενημέρωσαν ότι αυτό συνέβαινε καθ΄ όλη την διάρκεια του προηγούμενου έτους και έως και την τελευταία ημέρα του 2021.  


Συγκεκριμένα στις 29/12 τελευταίες ημέρες του έτους κάποιες επιχειρήσεις επισκέφτηκαν το ΑΤΜ για να καταθέσουν χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους προς το Δημόσιο, (δόση εφορία, ΟΑΕΕ, διακανονισμοί και τέλη κυκλοφορίας). Παρόλο που κατέθεσαν τα χρηματικό ποσό δεν προχώρησε η συναλλαγή και το μηχάνημα κράτησε τα χρήματα χωρίς να εκδώσει κάποιο αποδεικτικό επιτυχής ή ανεπιτυχής συναλλαγής. Επί τόπου πραγματοποιήθηκε κλίση  στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Τράπεζας για να δηλωθεί το πρόβλημα της μη ολοκλήρωσης της συναλλαγής και της κράτηση των χρημάτων του στο ΑΤΜ. Δυστυχώς έως σήμερα 11/1/2022 δεν υπάρχει καμία ενημέρωση και τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό.


Αποτέλεσμα αυτού είναι: πρώτον να μην μπορούν να εξοφλήσουν τις οφειλές  τους, καθώς τα χρήματα προορίζονταν για τις συγκεκριμένες πληρωμές τα οποία τώρα δεν έχουν στην διάθεσή τους, και δεύτερον να βρίσκονται με την απειλή να χαθούν οι οποιεσδήποτε ρυθμίσεις δόσεων και να καταβληθούν πρόστιμα για εκπρόθεσμη πληρωμή των οφειλών, είτε δόσεων είτε τελών κυκλοφορίας.  


Επίσης σας γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Πυθαγορείου είναι τουριστική περιοχή και υπάρχουν μεγάλα προβλήματα με τα ΑΤΜ και κατα τους θερινούς μήνες. 


Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required