2 Φεβ 2022

Συγκρατημένη ικανοποίηση από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου

Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, αναφέρεται στην πρόσφατη εξέλιξη μετάθεσης 15 αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου, ενώ υπάρχουν 101 κενές θέσεις που δυσκολεύουν συνεχώς το έργο της Διεύθυνσης. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


«Με συγκρατημένη ικανοποίηση, είδαμε τις ανακοινωθείσες θέσεις αστυνομικού προσωπικού για τις τακτικές μεταθέσεις έτους 2022, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται η ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, με δεκαπέντε (15) συνολικά Αστυνομικούς. Όπως όμως έχουμε γνωστοποιήσει με πλείστα σχετικά παρελθόντα έγγραφά μας, οι κενές οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού στην Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου είναι πολύ περισσότερες και συγκεκριμένα για το τρέχον έτος είναι 122, ενώ και το αστυνομικό προσωπικό που θα αποχωρήσει φέτος μετατιθέμενο προς άλλους Νομούς, θα είναι και πάλι περισσότερο από αυτό που τελικά θα έλθει. Όμως δεδομένων των συγκυριών και των λοιπών παραμέτρων σε πανελλαδικό επίπεδο, ως προς τον τελικό προσδιορισμό των σχετικών θέσεων, ακόμα και αυτές οι 15 θέσεις θα αποτελέσουν μια σημαντική ανάσα για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την πολιτική και την φυσική ηγεσία μας, αλλά και ιδιαιτέρως την διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, που εισάκουσαν τις επισημάνσεις μας ως προς την ανάγκη ενίσχυσης και μερίμνησαν γι’ αυτήν. Επίσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και όποιον άλλον ενήργησε για τον ίδιο ως άνω σκοπό, διαισθανόμενος πρωτίστως την υποχρέωσή του αυτή, λόγω του θεσμικού του ρόλου στην τοπική κοινωνία και ανταποκρινόμενος στις από μέρους μας εκκλήσεις υποστήριξης.

Όμως μετά λύπης διαπιστώνουμε προωθούμενα δημοσιεύματα του κ. Βουλευτή Σάμου σε τοπικά Μ.Μ.Ε., με τα οποία επιχειρείται η οικειοποίηση της υποτιθέμενης «επιτυχίας» των εν λόγω 15 θέσεων, τα οποία το μόνο που εξυπηρετούν είναι πολιτικές σκοπιμότητες, παραγκωνίζοντας ευθέως όσους άλλους συνέβαλαν αθόρυβα, για την ενίσχυση της Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου. Ως Σωματείο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τέτοιου είδους σφετερισμούς, τους οποίους και καταδικάζουμε απερίφραστα. Έχουμε πλήρη επίγνωση των πραγματικών αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό και δυστυχώς απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό που αξίζουν οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου και κατ’ επέκταση το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, για να πανηγυρίζει ο οποιοσδήποτε.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Μαυρίδου Μαρία 

Ο Γενικός Γραμματέας Μαθιουδάκης Νικόλαος»


  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required