2 Φεβ 2022

Συμμετοχή του ΔΙΕΚ Σάμου σε πρόγραμμα Erasmus

Το ΔΙΕΚ Σάμου θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την πληρέστερη εκπαίδευση των καταρτιζομένων του, τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, συμμετείχε σε πρόγραμμα Erasmus. 

Το πρόγραμμα αυτό διήρκησε 2 εβδομάδες στην Κύπρο και συμμετείχαν καταρτιζόμενοι των ειδικοτήτων Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων και του Τουριστικού τομέα. Όλοι οι καταρτιζόμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση υπό την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών του χώρου.

Γνώρισαν νέες πρακτικές και αξιόλογες τεχνικές ενώ έμαθαν τη λειτουργία υπερσύγχρονου εξοπλισμού αλλά και λογισμικού όπου χρειάστηκε. Οι καταρτιζόμενοι παράλληλα με την πρακτική συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και απόκτησαν το προσωπικό έντυπο κινητικότητας Europass. Παράλληλα στην δράση αυτή συμμετείχαν και καθηγητές του ΙΕΚ προκειμένου να επιμορφωθούν σε καινοτόμες πρακτικές διδασκαλίας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση.


Σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ΔΙΕΚ Σάμου σημειώνει:
«Το πρόγραμμα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ο συνεργαζόμενος φορέας ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό για την πραγματοποίηση των προβλεπομένων από το πρόγραμμα δραστηριοτήτων. Στο άμεσο μέλλον το ΔΙΕΚ Σάμου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του και σε άλλα προγράμματα Erasmus μιας και οι προτάσεις της ομάδας έργου του ΔΙΕΚ αξιολογήθηκαν επιτυχώς.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμου Ανατ. Σάμου Καρρά Ευάγγελο για τη διαρκή στήριξη του προς το ΔΙΕΚ Σάμου.

Σε ότι αφορά τη μετακίνηση της αποστολής ευχαριστούμε το προσωπικό και τη διεύθυνση της Βiomed Σάμου για την διενέργεια των απαιτούμενων PCR test καθώς και τον κ. Κώστα Φραντζέσκο διευθυντή της Aegean Airlines στη Σάμο για την πολύτιμη βοήθεια του στις μετακινήσεις από/ προς Σάμο για Κύπρο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required