23 Φεβ 2022

«Λαϊκή Συσπείρωση»: "Η ακρίβεια «θερίζει» και το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, «πέρα βρέχει»".

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ανατολικής Σάμου, μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα, 21/2), εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει τα εξής:

«Σε μια περίοδο που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κυριολεκτικά κάτω από το κύμα ανατιμήσεων στα βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και της βενζίνης έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, την στιγμή που η απελευθερωμένη αγορά της Ενέργειας, η οποία θα έφερνε ανταγωνισμό και φθηνότερο ρεύμα, υπερδιπλασιάζει τα τιμολόγια των νοικοκυριών……….., το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου, αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία τα αυτονόητα αιτήματα ανάσχεσης του κύματος της ακρίβειας, που πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Συγκεκριμένα, στην τοποθέτηση της ΛΑ.Σ για τον καινούργιο αντιλαϊκό δημοτικό προϋπολογισμό, κατατέθηκε η εξής πρόταση: «Από τον Σεπτέμβρη είχαμε φέρει το θέμα της ακρίβειας και ζητούσαμε να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο. Μας αγνοήσατε. Σας προτείνουμε λοιπόν τώρα να πάρουμε μια απόφαση και να ζητάμε 3 πράγματα: Μείωση της τιμής του ρεύματος στο 50%. Κατάργηση του ΦΠΑ σε καύσιμα, τρόφιμα και βασικά είδη διαβίωσης. Επαναφορά 13ου και 14ουμισθού και σύνταξης. Οι δίκαιες διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος είναι πολύ περισσότερες, αλλά ας μείνουμε σ’ αυτά τα τρία αιτήματα.

Χωρίς ναι μεν, αλλά…

Παρακαλούμε το προεδρείο να βάλει σε ψήφιση, στο τέλος της διαδικασίας, την πρότασή μας.»

Ο πρόεδρος επικαλέστηκε ότι η συνεδρίαση είναι ειδική με μόνο θέμα τον Προϋπολογισμό και προφασίστηκε ότι θα φέρει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. Μόνο που αυτό το έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον Σεπτέμβρη 2021 που και τότε είχαμε θέσει το ζήτημα.

Τα συμπεράσματα ας βγουν από τους εργαζόμενους και το λαό του δήμου μας.

Εμείς το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Αυτή η δημοτική αρχή έχει πάρει διαζύγιο με τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες του λαού και «λιβανίζει» από το πρωί ως το βράδυ, την κυβέρνηση και την πολιτική της.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required