8 Φεβ 2022

Σύσκεψη για την ίδρυση σφαγείου στη Σάμο

Αντιπεριφερειάρχης Β. Πανουράκης
Με την παρουσία του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Λέσβου και υπεύθυνου Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Πανάγου Κουφέλου, και της αντιπεριφερειάρχου κας Σουλτάνας Ανδρεάδου, υπεύθυνης για την προβολή των τοπικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου, σύσκεψη στο γραφείο αντιπεριφερειάρχη Σάμου, κ. Βαισλη Πανουράκη, με θέμα την ίδρυση και λειτουργία σφαγείου στη Σάμο.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που ανέλαβε ο περιφερειάρχης, κ. Κώστας Μουτζούρης, για την λειτουργία σφαγείων στα νησιά Σάμο και Ικαρία, με σκοπό την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων και προώθηση διάθεσης της τοπικής κρεατοπαραγωγής στην εγχώρια εστίαση και καταναλωτές, γεγονός που θα διασφαλίσει την Δημόσια Υγεία. Δέσμευση από πλευρά της Περιφέρειας είναι η χρηματοδότηση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι για την ίδρυση και λειτουργία σφαγείου Δήμοι του νησιού μας, που εκπροσωπήθηκαν από τον κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη δήμαρχο Δυτικής Σάμου και κ. Βασίλη Βαλκαμλή αντιδήμαρχο Δήμου Ανατολικής Σάμου. Έγινε ενημέρωση από την Κτηνιατρική Υπηρεσία, των προδιαγραφών χωροθέτησης που αφορούν τα σφαγεία και υπήρξε διαβεβαίωση εκ μέρους των Δημοτικών αρχών για την εξεύρεση εδαφικής έκτασης ώστε να λειτουργήσει στο νησί μας Διαδημοτικό σφαγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required