2 Φεβ 2022

Ο βουλευτής Σάμου απαντά στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου για το θέμα ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, με 15 αστυνομικούς, ενώ οι κενές θέσεις είναι 101. Ακολουθεί ολοκληρωμένη η απάντηση:

«Σχετικά με την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου με επιπλέον προσωπικό θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα:

1) Το γεγονός καθαυτό της ενίσχυσης με 15 επιπλέον αστυνομικούς είναι πολύ θετικό.

2) Με έκπληξη είδα την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νόμου Σάμου. Στη περίεργη αυτή ανακοίνωση μου καταλογίζεται ότι προσπαθώ να... σφετεριστώ (!) το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπέγραψε αυτήν την απόφαση, την οποία μου ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Υπουργός, προκειμένου να ενημερώσω τους πολίτες.

3) Υπενθυμίζω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης (εάν το έχει λησμονήσει...), ότι έχουν επισκεφθεί το πολιτικό μου γραφείο και παράλληλα μου έχουν διαβιβάσει επανειλημμένα και γραπτά το αίτημά τους για ενίσχυση προκειμένου να παρέμβω στη πολική ηγεσία του Υπουργείου.

4) Ο σεβασμός στο συνδικαλισμό, ακόμη και στα Σώματα Ασφάλειας, είναι αναγκαίος όταν περιορίζεται στην ανάδειξη προβλημάτων και στη διατύπωση θετικών προτάσεων. Όταν όμως τα θεσμικά τους όργανα πολιτικολογούν και προσπαθούν να παρέμβουν στα καθήκοντα και τις δράσεις του Βουλευτή και της πολιτικής ηγεσίας, δε προσφέρουν, κατά την άποψή μου, θετικές υπηρεσίες.

Και βέβαια, τα καθήκοντά μου τα γνωρίζω καλώς και δεν περιμένω υποδείξεις από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και μάλιστα με απρεπή και υβριστικό τρόπο.

Τέλος, αντί το Διοικητικό Συμβούλιο να κάνει υποδείξεις που εκφεύγουν πολύ από τις αρμοδιότητεές του και τα καθήκοντά του, καλό θα είναι να εστιάζει στη δραστηριότητά του στο υψηλής κοινωνικής σημασίας έργο του, που είναι η ασφάλεια των πολιτών.​»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required