26 Μαρ 2022

Κυριακή, 27 Μαρτίου - Αλλαγή στη θερινή ώρα

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (27 Μαρτίου), οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 04:00. Για την αλλαγή ώρας 2022 σε θερινή έχει εκδώσει ανακοίνωση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Διευκρινίζει ότι «την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα».

Ακόμη σε αναμονή η κατάργηση αλλαγής ώρας

Όπως όλα δείχνουν, δεν θα είναι η τελευταία αλλαγή ώρας, καθώς δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο κατάργησής της, όπως θεσπίστηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Μάρτιο του 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ του τερματισμού της πρακτικής αυτής, της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο, με στόχο να εφαρμοστεί το 2021. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν παρά ένα πρώτο σκαλί σε μια σειρά αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν για να ισχύσει τελικά κάτι τέτοιο, ευρωπαϊκά όργανα, εθνικά κοινοβούλια κλπ. και όπως όλα δείχνουν προς το παρόν βρισκόμαστε ακόμη… μακριά από την εφαρμογή του μέτρου.

Στις ΗΠΑ


Προ ολίγων ημερών, η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε την κατάργηση της χειμερινής ώρας, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για «ηλίθιο αναχρονισμό», που «σκοτεινιάζει τη ζωή μας». Και στις ΗΠΑ η τελική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου πάντως περνά από μια σειρά άλλων σταδίων απόφασης και δεν βρίσκονται ούτε και στις ΗΠΑ στο σημείο… άμεσης κατάργησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required