26 Μαρ 2022

2ος Σαμιακός Μαθητικός Διαγωνισμός Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων

1. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ: Ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» προκηρύσσει τον 2ο Σαμιακό Μαθητικό Διαγωνισμό Επίλυσης Σκακιστικών Ασκήσεων.


2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Τον διαγωνισμό διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Σάμου «Μέλισσος» σε συνεργασία με την σκακιστική λέσχη «Μιχαήλ Μποτβίνικ» του Γυμνασίου Καρλοβάσου, την σκακιστική ομάδα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου υπό την αιγίδα της Τοπικής Επιτροπής Σκακιστικών Σωματείων Αιγαίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Απρίλη 2022στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καρλοβάσου.

4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, της Σάμου.




5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους είτε ηλεκτρονικά στο email nikosrokopanos@gmail.com είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 6934685843 μέχρι και το Σάββατο 2 του Απρίλη 2022. Η τελική επιβεβαίωση των δηλωθέντων συμμετοχών (και τυχόν νέες συμμετοχές) θα πραγματοποιηθεί με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, στο χώρο του διαγωνισμού, την Κυριακή 3 Απρίλη 2022 (10:30 – 11:00).

6.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΕΠΙΛΟΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ: Τα θέματα του διαγωνισμού επιλέχθηκαν από τον εθνικό μετρ ΕΜ Νίκο Μενδρινό, πρωταθλητή Ελλάδας στο Καλλιτεχνικό Σκάκι. Τα γραπτά θα βαθμολογηθούν από σκακιστές του Σκακιστικού Ομίλου Σάμου.

7. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Στους διαγωνιζόμενους θα δοθούν προς επίλυση, σε φωτοτυπίες, 15 σκακιστικές ασκήσεις (προβλήματα που οδηγούν σε ματ σε μια ή δυο κινήσεις) μαζί με σκακιέρα και κομμάτια που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για την επίλυση των ασκήσεων. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να λύσουν τις ασκήσεις σε 120 λεπτά.

8. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

Άφιξη συμμετεχόντων & επιβεβαίωση συμμετοχών

10:30 - 11:00

Έναρξη 11:00

Λήξη των αγώνων 13:00

9. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι τρεις πρώτες – πρώτοι της τελικής κατάταξης θα βραβευθούν με μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διπλώματα συμμετοχής που θα αποσταλούν στα σχολεία τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι διοργανωτές ενημερώνουν τους γονείς ότι θα τηρηθούν με αυστηρότητα και σχολαστικότητα τα ισχύοντα μέτρα COVID.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required