3 Μαΐ 2022

Υποβολή αιτήσεων μαθητών για την Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σάμου το σχολικό έτος 2022-2023

Όπως μας ενημέρωσε η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Σάμου, κ. Σοφία Κουμούτση, για την εγγραφή μαθητών στο Μουσικό Σχολείο Σάμου, για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά (με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) ή με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο στο Μουσικό Σχολείο κατά το χρονικό διάστημα από 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14꞉00.

Οι υποψήφιοι για επιλογή και φοίτηση στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων δεν στερούνται του δικαιώματος υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις διαδικασίες εισαγωγής σε άλλο Πρότυπο ή Πειραματικό Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του ν. 4800/21-05-2021 (Α΄ 81), το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 1519 ΑΚ, ορίζεται ότι:

«Όταν η επιμέλεια ασκείται από τον έναν γονέα ή έχει γίνει κατανομή της μεταξύ των γονέων, οι αποφάσεις […] καθώς και για ζητήματα εκπαίδευσης που επιδρούν αποφασιστικά στο μέλλον του, λαμβάνονται από τους δύο γονείς από κοινού. […] Για την μεταβολή του τόπου διαμονής του τέκνου που επιδρά ουσιωδώς στο δικαίωμα επικοινωνίας του γονέα με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο, απαιτείται προηγούμενη έγγραφη συμφωνία των γονέων ή προηγούμενη δικαστική απόφαση που εκδίδεται μετά από αίτηση ενός από τους γονείς [...]». Σε περιπτώσεις όπου δεν υφίσταται η απαιτούμενη συναίνεση και των δύο γονέων/κηδεμόνων θα πρέπει να εφαρμόζεται αναλογικά το τελευταίο εδάφιο της διάταξης του άρθρου 1512 ΑΚ, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ότι: «Κατά την άσκηση της γονικής μέριμνας οι γονείς καταβάλλουν προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων. Αν διαφωνούν, αποφασίζει το δικαστήριο».

Στα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια) εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικού, ύστερα από επιλογή. Η διαδικασία επιλογής για το σχολικό έτος 2022-2023 θα διενεργηθεί από τις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες θα οριστούν από την Περιφερειακή Δ/ντρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης. Για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση με νέο έγγραφο.

Για υποβολή αιτήσεων ή περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Μουσικού Σχολείου (τηλ. 2273023497) ή στο κινητό τηλέφωνο 6977463195.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση στην ιστοσελίδα του σχολείου: https://blogs.sch.gr/gymmsam και να την αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση mail@gym-mous-samou.sam.sch.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required