2 Ιουν 2022

3 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Εσπερίδα: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο»

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ο Δήμος Πειραιά στo πλαίσιο της αδελφοποίησής του με τον Δήμο της Δυτικής Σάμου και την επικείμενη αδελφοποίηση με την Ανατολική Σάμο, διοργανώνει εσπερίδα, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, με τίτλο: «Ο Πειραιάς υποδέχεται τη Σάμο».

Στόχος της εσπερίδας είναι να αναδειχθούν οι διαφορετικές όψεις του νησιού και της ιστορίας της Σάμου, αλλά και οι σχέσεις του και οι δεσμοί του με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, που αποτελούσε πάντα τα προπύλαια στην ηπειρωτική Ελλάδα και την Δύση.

Οι δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Αλέξανδρος Λυμπέρης

Οι δήμαρχοι Γιώργος Στάντζος και Γιάννης Μώραλης

Μια πλειάδα εκλεκτών ομιλητών θα προσπαθήσει να προσεγγίσει την ιστορία και τη δυναμική των δύο τόπων. Παράλληλα, θα διερευνηθούν νέες προοπτικές ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων τους. Η εσπερίδα φιλοδοξεί συγχρόνως να φέρει σε επαφή ανθρώπους με κοινές καταγωγές από τη Σάμο και τον Πειραιά, ενδυναμώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που ενώνουν τους δύο τόπους. 

Ποιοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση

Την εσπερίδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους η πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, ο ζωγράφος, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, π. βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, η ιστορικός, Ευαγγελία Μπαφούνη, ο δρ. Ιστορίας, Δημήτρης Θρασυβούλου, ο ιστορικός Νίκος Μέλιος, ο αρχιτέκτονας Κώστας Δαμιανίδης και ο υπεύθυνος του φεστιβάλ Τεχνών Σάμου «Ανατολικό Άκρο», Απόστολος Γιαννακόπουλος.

Χαιρετισμούς θα απευθύνει ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, όσο και οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Γιώργος Γ. Στάνζος και Αλέξανδρος Ε. Λυμπέρης αντίστοιχα, καθώς και ο βουλευτής νομού Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, Χριστόδουλος Ισιδώρου Στεφανάδης.

Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022, στις 20.00



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required