2 Ιουν 2022

Χωρίς παιδοψυχίατρο το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Σάμου

Όπως μας γνωστοποίησε ο περιφερειακός σύμβουλος, ιατρός και π. νομάρχης Σάμου, κ. Μανώλης Νικ. Κάρλας, εξακολουθεί να παραμένει χωρίς παιδοψυχίατρο το Κέντρο Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου Σάμου με αποτέλεσμα σημαντικά προβλήματα στην διαχείριση και στην αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων που έχουν ανάγκη από ανάλογη ιατρική φροντίδα.

Η πολυεπίπεδη και εξειδικευμένη αρωγή σε θέματα παιδικής και εφηβικής ψυχοπαθολογίας σε συνεργασία με τους Γονείς, με τους Εκπαιδευτικούς, με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ο Φάρος της Αντιπεριφέρειας Σάμου και με το Κέντρο Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) καθώς επίσης και η έκδοση και υπογραφή των σχετικών παραπεμπτικών προκειμένου να καλυφθεί το κόστος των συνεδριών με λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και παιδοψυχολόγους από τον ΕΟΠΥΥ αποτελούν σημαντική προσφορά στην πολλαπλώς χειμαζόμενη Κοινωνία της Σάμου, βασική υποχρέωση της Πολιτείας και αναφαίρετο δικαίωμά μας στα πλαίσια ενός Δημόσιου και Δωρεάν Συστήματος Υγείας για όλους ανεξαίρετα τους Πολίτες.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Να σημειωθεί, τονίζει ο κ. Κάρλας, ότι ο Παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Σάμου θα μπορεί να καλύπτει και αντίστοιχες ανάγκες της Ικαρίας, των Φούρνων Κορσεών και των Βόρειων Δωδεκανήσων όπως γίνεται σε εξειδικευμένες ή επείγουσες περιπτώσεις και με το Νοσοκομείο μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required