25 Ιουλ 2022

Παρέμβαση του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου στο Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιουλίου

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Ιουλίου, του Δήμου Ανατολικής Σάμου, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με αφορμή το θέμα της ημερήσιας διάταξης «Συζήτηση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Λάφης, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο του νησιού μας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και χρειάζονται άμεσα λύση για να μπορέσουμε να μιλάμε για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, έθεσε τις πάγιες διεκδικήσεις τους που αφορούν στην έγκαιρη συντήρηση της αγροτικής και δασικής οδοποιίας και στην ενίσχυση της δασοπροστασίας και την πρόληψη για αποφυγή πυρκαγιών με σχεδιασμό αντιπυρικών ζωνών, εξοπλισμό, μέσα, προσωπικό κλπ.

Σχολίασε επίσης το μείζον ζήτημα των δασικών χαρτών, όπου ζητήθηκε οι παραγωγοί να μην επιβαρυνθούν οικονομικά από τις διαδικασίες των ενστάσεων, να φτιαχτούν σωστά οι χάρτες και να μη φαίνονται καλλιεργημένες εκτάσεις που είναι δηλωμένες στην Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ως δασικές. Ζητήθηκε επίσης, κατώτερη εγγυημένη τιμή στα αγροτικά προϊόντα που να καλύπτει το ακριβό κόστος παραγωγής.

Επιπλέον, τέθηκε το ζήτημα με τη λαϊκή αγορά όπου αιτήθηκαν σταθερό χώρο για τους παραγωγούς για να πωλούν τα προϊόντα τους, ενώ τέλος ζήτησε άρση της απόφασης παύσης των ανταποκριτών του ΟΓΑ στα χωριά μας και τη δημιουργία σφαγείου (όπου ήταν ούτως ή άλλως στα θέματα της ημερησίας διάταξης).

Τέλος, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών ειδικά στους συναδέλφους τους αγρότες που έχασαν καλλιέργειες, ζώα, υποδομές και ζητήθηκε κι από τη μεριά τους να γίνει άμεση καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν στο 100% οι παραγωγοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required