26 Ιουλ 2022

Έκκληση για άμεση περίδεση του ναού Χριστού Μυτιληνιών

Τους κινδύνους που εγκυμονούν στην πλατεία Μυτιληνιών, λόγω των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός της 30ής Οκτωβρίου 2020, στον ιερό ναό Χριστού, όπου γύρω από αυτόν παίζουν και μικρά παιδιά, αναφέρει σε επιστολή του προς τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιο, ζητώντας παρέμβαση, τουλάχιστον για την άμεση περίδεσή του, ο τοπικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Φτυνογιάννης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.


«Σεβασμιότατε,

Με τον προσήκοντα σεβασμό, θα ήθελα να απευθυνθώ στο πρόσωπο σας και να σας εκθέσω ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο υφίσταται στην πλατεία της κοινότητας Μυτιληνιών, εξ αιτίας του γεγονότος του σεισμού και που δυστυχώς μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Όπως και εσείς γνωρίζεται, πολύ καλλίτερα και από εμένα, ο καταστροφικός σεισμός έπληξε, εκτός των άλλων, και την πλειονότητα των ιερών ναών του χωριού μου. Το πιο σοβαρό, όμως, θέμα υπάρχει με τον ναό του Χριστού, ως κτίριο στην κεντρική πλατεία. Δύο χρόνια μετά τον σεισμό δεν έχει γίνει καμία υποστηρικτική κτιριακή παρέμβαση με την δικαιολογία ότι είναι θέμα της αρχαιολογίας και της εφορίας αρχαιοτήτων.

Υπάρχει, όμως, το εξής σοβαρό και επικίνδυνο στην πράξη πρόβλημα. Γύρω-γύρω από τον ναό παίζουν πολλά παιδάκια με κίνδυνο να γίνει αποκόλληση πέτρας ή πετρών και να πέσουν πάνω τους με πρόκληση σοβαρών τραυμάτων. Το πρόβλημα θα ενταθεί περισσότερο με την έλευση χωριανών από όλο τον κόσμο κατά την θερινή περίοδο.

Έχουν, προς το παρόν, τοποθετηθεί φράγματα στα δύο μέτρα πέριξ του πρώην καφενείου Μανώλη Καρβέλη και μέχρι την είσοδο του ναού αλλά αυτά δεν εμποδίζουν τα παιδιά, πάνω στο παιχνίδι τους, να πλησιάζουν στον τοίχο του ναού. Μετά από αναφορά του προβλήματος προς στον Δήμο, με ενημέρωσαν, ότι δυστυχώς, δεν τους επέτρεψαν να επέμβουν και να κάνουν μια περίδεση με ιμάντες, όπως αυτή που έγινε στο δημοτικό σχολείο, γιατί πρέπει να είναι παρών στις εργασίες και υπεύθυνος αρχαιολόγος που, όμως, δεν υπάρχει!

Ο τοπικός σύμβουλος Ν. Φτυνογιάννης

Ως ενεργός πολίτης αυτού του χωριού και εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος, θα ήθελα, μέσω αυτής της επιστολής να ζητήσω την ενεργή παρέμβασή σας ούτως ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα, να γίνει άμεσα η περίδεση του ναού, να προλάβουμε τυχόν ατύχημα και να μην θρηνήσουμε απώλεια ζωής. Πιστεύω και ελπίζω ότι η δική σας παρέμβαση θα δώσει την αρμόζουσα λύση στο πρόβλημα.

27/06/2022

Με τον προσήκοντα σεβασμό.

Νικόλαος Φτυνογιάννης
Τοπικός σύμβουλος 
εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required