5 Σεπ 2022

48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή - 10 Σεπτεμβρίου, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι

Λίγες μέρες πριν την εκδήλωση του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ και του ΚΚΕ «ανεβάζουμε ρυθμούς» και οι προετοιμασίες εντείνονται!Αφίσες και πανό του Φεστιβάλ απλώνονται σε πολλά σημεία του νησιού μας, καλώντας όλους τους νέους και τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν.

Με καθημερινή παρουσία στα κεντρικά σημεία του νησιού, τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ερχόμαστε σε επαφή με τη νέα γενιά, τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.

Μαζί με το Σεπτέμβρη επέστρεψαν στη σκέψη των νέων ανθρώπων οι σκοτούρες και τα ερωτηματικά για τον χειμώνα που έρχεται, που προμηνύεται δύσκολος αλλά και «θερμός». «Θερμός» όχι από τη θέρμανση που δεν θα έχουμε πολλοί στα σπίτια μας, λόγω της ενέργειας – εμπόρευμα και της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, αλλά από τους αγώνες και τα όνειρα της νέας γενιάς, που δεν είναι διατεθειμένη να ζήσει «χειρότερα από τους γονείς της»! Αυτές τις αγωνίες και τις ελπίδες μεταφέρει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας το 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή !

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή μεταφέρουν το αισιόδοξο μήνυμα πως η νέα γενιά με το ΚΚΕ μπορεί να παλέψει «για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό» όπως τόσο ωραία περιέγραψε ο Νίκος Μπελογιάννης, την κοινωνία του σοσιαλισμού – κομμουνισμού, την κοινωνία όπου καταργείται η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Σε αυτόν τον καθημερινό αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι μπροστά κάθε μέρα!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στέκονται στο πλευρό των νεοεισαχθέντων στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που κοιτούν με αγωνία τα ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ από κολώνα σε κολώνα και βλέπουν το δικαίωμα τους στις σπουδές να τσαλακώνεται από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει τη στέγη σε πανάκριβο εμπόρευμα, που μείωσαν τα κονδύλια της φοιτητικής μέριμνας, που μετέτρεψαν σε διαγωνισμό φτώχειας την εισδοχή στη φοιτητική εστία.

Τα διάφορα “pass” κοροϊδίας της κυβέρνησης ή η επιδότηση φοιτητικού ενοικίου των 83 ευρώ το μήνα -και αυτή για ελάχιστους- είναι σταγόνα στον ωκεανό και προπληρωμένα διπλά και τριπλά από τη φορολεηλασία των λαϊκών οικογενειών.

Στον αντίποδα είναι η δράση και οι προτάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως η αξιοποίηση αδιάθετων διαμερισμάτων και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση των φοιτητών, της ακίνητης περιουσίας των Πανεπιστημίων και του Δημοσίου για την ανέγερση νέων εστιών, η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με θέσπιση πλαφόν στις τιμές των ενοικίων, η διεύρυνση των μετεγγραφών για όσους φοιτητές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν μακριά από τη μόνιμη κατοικία τους.


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ παλεύουμε μαζί με τους νέους εργαζομένους στον κλάδο του Επισιτισμού – Τουρισμού, που πήραν «χρυσό μετάλλιο» στην εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση, για να «κολυμπάνε» στα κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Με τους εργάτες της «Μαλαματίνα», των Λιπασμάτων Καβάλας, της ΛΑΡΚΟ, που παλεύουν για το δικαίωμα στη δουλειά και θα βγούνε νικητές με την αλληλεγγύη όλου του λαού. Με τα νέα ζευγάρια, που δεν πήγαν ούτε μια μέρα διακοπές και όσα πήγαν ακόμα κάνουν τον λογαριασμό για το τελευταίο ευρώ που δαπάνησαν. Με όλους τους νέους που αηδιάζουν με τον «βούρκο» των παρακολουθήσεων και υποκλοπών, που βλέπουν να εκτυλίσσεται, χωρίς να αγγίζεται το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο, που συνδιαμόρφωσαν όλες οι κυβερνήσεις και «νομιμοποιεί» το φακέλωμα των πάντων. Με τους μαθητές, που παίρνουν τις τελευταίες ανάσες πριν τον εξεταστικό μαραθώνιο μιας ακόμα σχολικής χρονιάς, με αρκετές σχολικές μονάδες να μην έχουν ακόμη επισκευαστεί δύο χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό που έπληξε το νησί. Με τους νέους αθλητές, που σηκώνουν το ηθικό μας ψηλά, παρά την υποχρηματοδότηση, τα ακατάλληλα γήπεδα και ταρτάν που προπονούνται.

Ραντεβού λοιπόν με όλους και όλες στο 48ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, στην Πορφυριάδα Σχολή, στο Καρλόβασι, με ώρα έναρξης 19:30 στο μεγάλο νεανικό γεγονός που στέλνει το μήνυμα πως όποτε ο λαός και η νεολαία κέρδισε, το έκανε στηριγμένος στη δύναμή του, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ πάντα μπροστά!

Για τη μετακίνηση από το Βαθύ προς το Καρλόβασι θα υπάρχει πούλμαν, με δωρεάν συμμετοχή, που θα ξεκινήσει στις 18:30 από τη στάση των ΚΤΕΛ στο Βαθύ και θα κάνει στάσεις στο Κοκκάρι και τον Άγιο Κωνσταντίνο. Η επιστροφή του πούλμαν θα γίνει με το τέλος της εκδήλωσης.

Επικοινωνία για το πούλμαν:
697 28 49 607
Θοδωρής

Links στα social media:

IG: https://www.instagram.com/p/CiAL5lbMTvl/?igshid=MDJmNzVkMjY%3D

FB: https://www.facebook.com/events/%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%85/48%CE%BF-%CF%86%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CE%BB-%CE%BA%CE%BD%CE%B5-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%83%CE%AC%CE%BC%CE%BF%CF%82/1572679159820359/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required