10 Σεπ 2022

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: «Γνώριζαν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ;»

Στο μείζον ζήτημα των ψυχικά πασχόντων συνανθρώπων μας, οι οποίοι παραμένουν επί ημέρες φυλασσόμενοι στα Αστυνομικά Τμήματα. επανήλθε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου καταγγέλοντας το θέμα, με επιστολή τους, στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και την Υφυπουργό Υγείας, κ. Ζωή Ράπτη (Δια μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου, έχουμε αναδείξει και καταγγείλει το απαράδεκτο γεγονός, όπου ψυχικά πάσχοντες συνάνθρωποι μας, οι οποίοι χρήζουν ακούσιας νοσηλείας, παραμένουν επί ημέρες φυλασσόμενοι στα Αστυνομικά Τμήματα έως ότου μεταφερθούν σε ψυχιατρικό ίδρυμα, αντί να ευρίσκονται από την πρώτη στιγμή σε Δομή Υγείας, προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική φροντίδα, σε συνθήκες που προσδίδουν σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια τους. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο και την ψήφιση του Ν.4931/2022 και συγκεκριμένα του άρθρου 59 με τίτλο «Μεταφορά του ασθενή κατά την διαδικασία της ακούσιας νοσηλείας», τίποτα απολύτως δεν άλλαξε στην πράξη, τουλάχιστον στον Νομό Σάμου.

Με το υπ’ αριθμ. 315/2/24 από 09/06/2022 έγγραφό μας, επισημάναμε τα ανωτέρω σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ευελπιστώντας ότι κάτι θα αλλάξει. Τελικά τίποτα δεν άλλαξε, ούτε και απάντηση πήραμε. Σχεδόν τρεις μήνες μετά, ένας ψυχικά ασθενής συμπολίτης μας, για τον οποίο είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία για την ακούσια νοσηλεία του, παραμένοντας φυλασσόμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Σάμου από τις μεσημβρινές ώρες της 05/09/2022, αναμένοντας την μεταφορά του σε ψυχιατρικό ίδρυμα της Αττικής, εκδήλωσε εντός του Αστυνομικού Τμήματος παθολογικά προβλήματα υγείας ξημερώματα της 06/09/2022 και κατέληξε μετά από λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Σάμου, όπου ένεκα αυτών είχε διακομιστεί. Διερωτόμαστε ευλόγως, ο άνθρωπος αυτός θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης αν βρίσκονταν εξ αρχής σε κάποια Δομή Υγείας; 

Το μόνο που με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε, είναι ότι τέτοια γεγονότα εν έτη 2022, είναι λυπηρό να συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι ο αιφνίδιος χαμός του συμπολίτη μας, θα αποτελέσει την απαρχή ριζικών αλλαγών, ως προς την διαχείριση αντίστοιχων περιπτώσεων στο μέλλον.

Τέλος, επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις είθισται να αναζητούνται εξιλαστήρια θύματα, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, αυτά να είναι οι εκτελούντες διατεταγμένη υπηρεσία συνάδελφοί μας, αφενός γιατί ουδεμία ευθύνη φέρουν και αφετέρου γιατί όπως από το συνημμένο έγγραφό μας προκύπτει …

ΟΙ ΠΑΡΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΕΙΧΑΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ!!!»



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required