20 Νοε 2022

ΕΛΜΕ Σάμου: «Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι νεοδιόριστοι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής»

Με ανακοίνωσή της, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Σάμου, ζητά τη μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών της ειδικής αγωγής αναφέροντας τα εξής:

«Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής. Με βάση τον νόμο 4589/2019 με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών το αργότερο μέχρι τις 18/10/2022.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, όπως και πολλές άλλες, δεν έχει προχωρήσει την συγκεκριμένη διαδικασία μονιμοποίησης, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί έχουν και τυπικά μονιμοποιηθεί (Α’,Γ’, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Γ΄ Αθήνας, Εύβοιας, Χανίων, Φωκίδας κα).

Πριν δύο εβδομάδες, περίπου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη και υπήρξε δέσμευση από πλευράς του προϊστάμενου το θέμα να συζητηθεί στο ΠΥΣΔΕ για να οριστικοποιηθεί η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς το συμβούλιο, μετά από εισήγηση του προϊσταμένου, αποφάσισε να θέσει ερώτημα προς το Υπουργείο για το θέμα αυτό, δημιουργώντας νέες καθυστερήσεις.

Καταγγέλλουμε τη στάση του προϊσταμένου ΔΙΔΕ και του ΠΥΣΔΕ που κωλυσιεργούν και δεν εφαρμόζουν το νόμο, όταν αυτός προστατεύει στοιχειωδώς τους συναδέλφους. Με ποια λογική, ενώ είναι ήδη εκπρόθεσμοι, ρωτούν το υπουργείο αν πρέπει να εφαρμόσουν το νόμο; Είναι απαράδεκτο να παρατείνουν μια κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας των συναδέλφων, εκτός κι αν θεωρούν ότι έτσι οι συνάδελφοι είναι ευάλωτοι σε πιέσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε όμηροι του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαιτούμε από:

· Το ΠΥΣΔΕ Σάμου να συνεδριάσει ξανά άμεσα και να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων Ειδικής Αγωγής που διορίστηκαν τον Αύγουστο του 2020, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.

· Την ΟΛΜΕ, να πάρει άμεσα θέση για το συγκεκριμένο θέμα.

ΕΛΜΕ Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required