20 Νοε 2022

Σύλληψη για παράνομη κατοχή κυνηγετικών όπλων

Συνελήφθη, την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τα βεγγαλικά, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει επίσης τα αδικήματα, της βίας κατά υπαλλήλων και της υπεξαίρεσης.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση στοιχείων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου προέκυψε ότι, ο συλληφθείς είχε στην κατοχή του κυνηγετικά όπλα χωρίς τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις.

Ακολούθησε έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία όπου διαμένει στη Σάμο, αλλά και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκαν:

· 2 κυνηγετικά όπλα,

· 18 συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους 2.785 γραμμαρίων,

· 442 φυσίγγια διαφόρων τύπων,

· μεταλλικά σφαιρίδια (σκάγια), βάρους 5.448 γραμμαρίων,

· 62 κροτίδες,

· 11 κάλυκες διαφόρων τύπων,

· 8 μαχαίρια,

· αντικείμενα σχετικά με την αναγόμωση φυσιγγίων και

· παρελκόμενα κυνηγετικών όπλων.

Τα παραπάνω κυνηγετικά όπλα, τα φυσίγγια, τα μαχαίρια, η εκρηκτική ύλη και τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν, καθόσον όπως διακριβώθηκε δεν ήταν σύννομη η κατοχή τους. 

Κατά το χρόνο των ερευνών ο δράστης, εξύβρισε αστυνομικούς και αποπειράθηκε να χτυπήσει έναν εξ αυτών με ξύλινο αντικείμενο, αντιστεκόμενος στη σύλληψή του.

Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required