21 Νοε 2022

Διαμαρτυρία για τον παιδικό σταθμό Χώρας

Σε γραπτή διαμαρτυρία προχώρησε ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, με αφορμή την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο παιδικός σταθμός Χώρας. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο του συλλόγου.


«Ο παιδικός σταθμός της Χώρας Σάμου, δύο χρόνια μετά από τον μεγάλο καταστρεπτικό σεισμό στο νησί μας! Μέρος του ετοιμόρροπου κτιρίου κρέμεται πάνω από τον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού χώρας! Η προστασία από τον κίνδυνο κατάρρευσης είναι η «προστατευτική» σκεπή και τα κάγκελα που έβαλε ο Δήμος για τη μη πρόσβαση των παιδιών στο μισό προαύλιο, αν υποθέσουμε ότι αυτό είναι προαύλιο!! 


Αυτές είναι οι εικόνες από την «ασφάλεια» των αυριανών εργαζόμενων, πολιτών της πατρίδας μας, καθώς και του προσωπικού!

Αποτελούν κομμάτι του παζλ που αφορούν στην γενικότερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής του λαού από την πολιτική της υποχρηματοδότησης και τελικά της εμπορευματοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών, υγείας, παιδείας, πρόνοιας από τις κυβερνήσεις και με την ανοχή της Τοπικής Διοίκησης, που εγκυμονούν κάθε είδους κίνδυνο. 


Γονείς, στο χέρι μας είναι να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει σε μας και στα παιδιά μας.

Στην προκειμένη περίπτωση η ασφάλεια των παιδιών θα πρέπει να είναι προτεραιότητα και όχι δύο χρόνια μετά τον σεισμό να κρέμεται το ετοιμόρροπο πάνω από τον προαύλιο χώρο του παιδικού σταθμού της Χώρας που παίζουν τα παιδιά μας.

Απαιτούνται, άμεσα, ουσιαστικά μέτρα από τις αρμόδιες αρχές.

Διεκδικούμε ασφαλή κτίρια για σχολεία και παιδικούς σταθμούς.

Οι φωτογραφίες προέρχονται από γονείς που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό.

20/11/2022»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required