1 Δεκ 2022

Ο Μητροπολίτης Σάμου & Ικαρίας στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Αλμυρού

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μη δυνάμενος να παρευρεθή στην ενθρόνιση του Σάμιου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνού, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της 110ης επετείου ενώσεως της Σάμου με τη Μητέρα Ελλάδα, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και συγκεκριμένα στο Δήμο Θέρμου, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.


Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα ο Δήμος Θέρμου υποδέχθηκε τον νέο Ποιμενάρχη και πνευματικό του Πατέρα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό το απόγευμα του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022. Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέσθηκε η Ενθρονιστήρια Δοξολογία και ο Αναστάσιμος Εσπερινός.


Προ της απολύσεως του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε για την παρουσία του και παρουσίασε στους πιστούς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας.

Ο Μητροπολίτης μας κ. Ευσέβιος εξέφρασε τη χαρά του για την επάξια εκλογή στον θρόνο της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας του Σαμίου στην καταγωγή, Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού και προέτρεψε τους πιστούς να τον αγαπούν και να τον τιμούν γιατί είναι ένας άνθρωπος με πολλές ικανότητες, με θυσιαστικό φρόνημα και με διάθεση προσφοράς.


Στην υποδοχή και στον Εσπερινό συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θέρμου, οι Δήμαρχοι Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Αγρινίου και Αστακού, Βουλευτές, Πολιτευτές, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, οι Διευθυντές των Σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών.

Το πρωί της Κυριακής 26ης Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θέρμου τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου και συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.


Κατά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την παρουσία του, την αγάπη του στο πρόσωπό του, την πολλαπλή στήριξη σε όλη τη διάρκεια της ζωής του και τον παρακάλεσε να προσεύχεται για αυτόν και για το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, για μία ακόμη φορά συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για την επάξια εκλογή του, αναφέρθηκε στα πολλά τάλαντα και χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο Θεός και του ευχήθηκε μία μακρά και αγλαόκαρπη ποιμαντορία. Σε ανάμνηση δε του προσέφερε την αρχιερατική μίτρα που φορούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required