31 Μαρ 2023

Γιάννης Μπουρνούς: «Να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα ταχείας έκδοσης τουριστικής βίζας στα νησιά»

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Αναφορά για τους υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κατέθεσε ο βουλευτής Π.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, σχετικά με την ανάγκη εκ νέου έγκρισης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το έτος 2023, του πιλοτικού Προγράμματος ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Με αφορμή σχετική επιστολή της κίνησης πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», ο κ. Μπουρνούς γνωρίζοντας καλά ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος, εκτός από πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, αποτελεί σημαντικό εργαλείο αύξησης της τουριστικής κίνησης, ανάκαμψης και ανάπτυξης των δοκιμαζόμενων τοπικών οικονομιών των νησιών, καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να επανεξετάσουν το ενδεχόμενο επαναφοράς του.

Βουλευτής Λέσβου ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Μπουρνούς

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς.

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2023

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

Εξωτερικών

Προστασίας του Πολίτη

Τουρισμού

Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Θέμα: «Έγκριση Πιλοτικού Προγράμματος έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.»

Ο Βουλευτής Ιωάννης Μπουρνούς καταθέτει προς τους κ.κ Υπουργούς Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορά με την επιστολή της Κίνησης Πολιτών «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», στην οποία επισημαίνεται η ανάγκη να εγκριθεί εκ νέου για το έτος 2023 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πιλοτικό Πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας βραχείας διαμονής 15 ημερών (Visa Schengen) στα νησιά του Αν. Αιγαίου.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τυπική διαδικασία χορήγησης εισόδου από τα ελληνικά προξενεία στην Τουρκία αποτρέπει την προσέλκυση αξιόλογου αριθμού επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αντιθέτως, η εφαρμογή του συγκεκριμένου Προγράμματος - με μικρό κόστος και ελάχιστες διατυπώσεις - θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση και περαιτέρω ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.

Επισυνάπτεται η επιστολή.


Παρακαλούμε για την απάντηση, τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required