5 Ιουν 2023

Ο Υμηττός ενώνει τις δυνάμεις του και με την ακριτική Σάμο

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, με αφορμή την επίσκεψή του στη Σάμο, όπου την Τετάρτη, 31 Μαΐου, συμμετείχε στην σύσκεψη με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών», που διεξήχθη στο νέο Δημαρχιακό Κτίριο Πυθαγορείου, ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook τα εξής:

«Ζήσαμε μεγάλες στιγμές συγκίνησης!

Ίσως το πιο όμορφο, το πιο συγκλονιστικό και το πιο σημαντικό ταξίδι του οδοιπορικού μας για την προστασία των δασών της πατρίδας μας.

Η Σάμος με την πλούσια φυσική ομορφιά και βιοποικιλότητα, αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό του οδοιπορικού που πραγματοποιούμε με τον ΣΠΑΥ όπου μας προσκαλούν συνάδελφοιδήμαρχοι , με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων και εμπειριών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με κύριο σκοπό να αναδειχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού μας πλούτου.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος με τους δημάρχους κ.κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη, Γιώργο Στάντζο και την αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κα Άννη Ανδρεάδου



Μετά την πρόσκληση του εξαιρετικού Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, είχα τη χαρά να παρουσιάσω το σχέδιο που υλοποιούμε μεθοδικά για την προστασία και την ανάδειξη του Υμηττού μας, καθώς και τον Δεκάλογο Προτάσεων του ΣΠΑΥ που αφορούν σε θέματα Πολιτικής Προστασίας σε Κεντρική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πυθαγόρειο με τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του νησιού, καθώς και με τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Άννης Ανδρεάδου που δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο κοινό μας εγχείρημα.




Η ακριτική Σάμος ενώνει τις δυνάμεις της με τον Υμηττό και με όλη την Ελλάδα στον κοινό στόχο που έχουμε θέσει για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, παρέχοντας νομική και επιστημονική υποστήριξη για ίδρυση αντίστοιχου Συνδέσμου στη Σάμο και στο Βόρειο Αιγαίο. Και επειδή κάθε δέντρο που καίγεται είναι γροθιά στο στομάχι, όπου κι αν συμβαίνει αυτό, είναι σημαντικό όλοι οι Αυτοδιοικητικοί να είμαστε ενωμένοι για να διαφυλάξουμε τα δάση της χώρας μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Επισκεφθήκαμε επίσης το Δημαρχείο της Ανατολικής Σάμου στην πρωτεύουσα του νησιού στο Βαθύ, συζητήσαμε για τις εξαιρετικές δυνατότητες συνεργασίας μας και στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο ο οποίος μας άνοιξε την καρδιά του, ανταλλάξαμε χρήσιμες συμβουλές και είχαμε επίσης την τιμή να μας ξεναγήσει στο εκκλησιαστικό μουσείο με τα πολύτιμα κειμήλια της Σάμου.







Το συγκλονιστικό όμως ήταν η επίσκεψή μας στο στρατιωτικό φυλάκιο της Ψιλής Άμμου, πραγματικά μια ανάσα στα σύνορα της Ελλάδας, εδώ όπου οι λεβέντες μας φυλάνε Θερμοπύλες και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι και ασφαλείς για τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.





Η μεγάλη μας προσπάθεια για την προστασία του Υμηττού και για όλα τα δάση μας συνεχίζεται δυναμικά, επικεντρωνόμαστε στη μεγάλη μάχη της φετινής αντιπυρικής περιόδου και είμαστε δίπλα στους εθελοντές μας, τους άγρυπνους φρουρούς των δασών μας, όχι με λόγια αλλά με πράξεις που ενισχύουν το πολύτιμο έργο τους.

Η Αυτοδιοίκηση Ενωμένη μπορεί να φέρει σημαντικά αποτέλεσματα στην περιβαλλοντική πολιτική και ο ΣΠΑΥ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required