5 Ιουλ 2023

Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου - 2ο Ναυταθλητικό camp για παιδιά

Το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Ιουλίου, διοργανώθηκε από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου το «2ο Ναυταθλητικό camp για παιδιά» στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας «Εισόδια της Θεοτόκου» στην παραλία του Λεπροκομείου με την συμμετοχή 30 παιδιών ηλικίας 7 έως 13 ετών.

Τα παιδιά προσήλθαν στο camp το πρωί του Σαββάτου και αφού ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα του διημέρου, ξεκίνησαν με την βοήθεια των ομαδαρχών να στήνουν τις σκηνές τους. Έπειτα ακολούθησαν δραστηριότητες όπως:




- ζωγραφική σε βότσαλα

- μαθήματα ναυτικών κόμπων

- αθλοπαιδίες στην παραλία

- ενημέρωση από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τις πρώτες βοήθειες στην φύση

- ενημέρωση σχετικά με τα προστατευόμενα θαλάσσια είδη

-μαθήματα ψαρέματος από τους αθλητές αλιείας του Ομίλου

Μετά το πέρας της ημέρας ακολούθησε δείπνο και αμέσως μετά πάρτι καραόκε.





Την Κυριακή το πρωί τα παιδιά μεταφέρθηκαν στους καταρράκτες στο Ποτάμι Καρλοβάσου όπου χωρίστηκαν σε 3 ομάδες ανάλογα με την ηλικία και έπαιξαν το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού το οποίο επιμελήθηκε ο κύριος Κράλλης Ιωάννης. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν μια από τις καλύτερες δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν τα παιδιά όλο το διήμερο, αφού απαιτούσε από τα παιδιά να λειτουργήσουν ομαδικά και μεθοδικά ώστε να λύσουν έξυπνους και σχετικά δύσκολους γρίφους, μέσα στο πανέμορφο τοπίο των καταρρακτών.

Ακολούθησε η κατασκευή αναμνηστικού από υλικά που μάζεψαν τα παιδιά από το δάσος, όπως κλαδάκια, κουκουνάρια κτλ. στο οποίο κάθε παιδί έγραψε τις σκέψεις του για το διήμερο.




Τέλος αφού πραγματοποιήθηκε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων στα παιδιά, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου, κυρίου Κυπραίου Δημήτριου, τα παιδιά παρελήφθησαν από τους γονείς και αποχώρησαν γεμάτα όμορφες εμπειρίες.




Το 2ο Ναυταθλητικό camp λαμβάνοντας υπόψιν τα πολύ θετικά σχόλια από παιδιά και γονείς, θεωρούμε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Προσπαθήσαμε ως Όμιλος να προσφέρουμε στα παιδιά ένα διήμερο ξενοιασιάς, παιχνιδιού, διασκέδασηςπαράλληλα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες και πιστεύουμε ότι τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και συγχρόνως απόκτησαν σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες.

«Το ΔΣ του ΝΑΟΚ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά:

-Toν μέγα χορηγό της διοργάνωσης, το σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος - Κατάστημα Καρλοβάσου και ιδιαίτερα τους κυρίους Αναγνώστου Γεώργιο και Δημητρίου Δημήτριο, οι οποίοι παρείχαν δωρεάν όλα τα τρόφιμα, νερά, χυμούς κτλ της διοργάνωσης.

-Τον Δήμο Δυτικής Σάμου για την κάλυψη των εξόδων ρουχισμού των παιδιών.

-Την ΕΟΔ – Παράρτημα Σάμου για την ενημέρωση των παιδιών για τις πρώτες βοήθειες και την συνοδεία των παιδιών με τον σκύλο διάσωσης «Speedy» με τον Θανάση, στο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού.

-Την κυρία Χριστινίδου Ευμορφία, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Αγροτικής ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Σάμου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενημέρωση σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων προστατευόμενων ειδών.

-Την Κοινότητα Κοντακεΐκων και την Ιερά Μητρόπολη Σάμου για την παραχώρηση του χώρου διεξαγωγής του camp».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required