5 Ιουλ 2023

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου

Συνεχίστηκαν και την Τρίτη, 4 Ιουλίου, οι κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου με 3ωρη Στάση Εργασίας 10:00-13:00 για το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου.

Το Δ.Σ του συλλόγου μαζί με τους εργαζόμενους συνάντησε τη διοικήτρια και της έθεσαν τα προβλήματα. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

«Η μόνη σίγουρη απάντηση που πήραμε ήταν ότι προχωρούν οι διαδικασίες ανάθεσης, για μέρος της καθαριότητας και σίτισης σε ιδιωτικό συνεργείο που μας βρίσκει εντελώς αντίθετους. Τίποτα δεν είναι σίγουρο για το μέλλον των συμβασιούχων συναδέλφων που καλύπτουν πάγιες και διαρκής ανάγκες σε αρκετές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Στη Διοικήτρια τέθηκε και το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης παιδιάτρων της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου. Σήμερα η παιδιατρική του νοσοκομείου μας λειτουργεί με μια μόνιμη παιδίατρο ( που η θέση της είναι στο ΚΕΦΙΑΠ) και με μια παιδίατρο, παροχής υπηρεσιών(μπλοκάκι).

Μας ενημέρωσε ότι έχει προκηρυχτεί μια θέση παιδιάτρου η οποία θα έρθει μέχρι τέλος του χρόνου. Στην ερώτηση που θέσαμε, πώς θα λειτουργήσει η παιδιατρική κλινική το επόμενο διάστημα και εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου, δεν πήραμε απάντηση.

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις για τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου μας με συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανυγειονομική Απεργία την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required