25 Οκτ 2023

«Ζήσε την Επιστήμη» - Αντιπροσωπείες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Deloitte Greece Foundation στο Γυμνάσιο Πυθαγορείου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Πυθαγορείου με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισαν την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, αντιπροσωπείες του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Deloitte Greece Foundation. 

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης «Ζήσε την Επιστήμη», το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την αντιμετώπιση της κρίσιμης έλλειψης, σε πολλά δημόσια γυμνάσια, του απαραίτητου και σύγχρονου εξοπλισμού εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων φυσικής, χημείας και βιολογίας.


Το Deloitte Greece Foundation με τη δωρεά του κατέστησε δυνατή τη δημιουργία εργαστηρίων φυσικών επιστημών σε 12 δημόσια γυμνάσια της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Γυμνάσιο Πυθαγορείου, εξασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ουσιαστική επαφή των μαθητών τους με τις επιστήμες αυτές.

Με την εισαγωγή του πειραματισμού στην διδακτική διαδικασία παρατηρείται μία μετατόπιση από το δασκαλοκεντρικό μοντέλο σε πιο ομαδοσυνεργατικές μεθόδους διδασκαλίας, με τον καθηγητή να αναλαμβάνει πλέον τον ρόλο του καθοδηγητή και τους μαθητές να κατασκευάζουν οι ίδιοι τις γνώσεις που τελικά θα αφομοιώσουν. Επιπλέον ενισχύεται η δημιουργικότητα και η πρωτότυπη σκέψη των μαθητών. Αυτό έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στον γνωστικό τομέα, καθώς συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη, αλλά και στον συναισθηματικό, αφού αυξάνει την αυτοπεποίθηση και την αυτονομία τους, καθώς επίσης και στον κοινωνικό μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία των μαθητών εντός της ομάδας.


Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν δειγματική διδασκαλία, η οποία περιλάμβανε παρουσίαση πειραμάτων στον καινούργιο, πλήρως εξοπλισμένο, χώρο του εργαστηρίου φυσικών επιστημών του Γυμνασίου Πυθαγορείου. Οι μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση των καθηγητών τους αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους προσφέρει το νέο, σύγχρονο εργαστήριο.

Το ίδρυμα Μποδοσάκη εκπροσώπησαν η κα. Τασόγλου Χαρά, επικεφαλής της Δ/νσης επικοινωνίας & ανάπτυξης, ο κ. Δανασσής Σοφοκλής συντονιστής προγραμμάτων Παιδείας και η κα.Κάτση Ζωή υπεύθυνη επικοινωνίας, ενώ από την πλευρά του Deloitte Greece Foundation παρέστησαν η Πρόεδρος κα. Πηλίγκου Ευτυχία, η κα. Ζιούβελου Μαρία, Marketing, Communications & CSR Leader της Deloitte Ελλάδος και ο κ. Ασίκης Εμμανουήλ επικεφαλής της Νομικής υπηρεσίας.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) κ. Γεωργόπουλος Χρήστος καθώς και η υπεύθυνη ΕΚΦΕ Ν. Σάμου κα. Δεμερτζή Ελπινίκη.


Το Γυμνάσιο Πυθαγορείου εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς το Deloitte Greece Foundation το οποίο πραγματοποίησε τη χορηγία όσο και προς το ίδρυμα Μποδοσάκη που συμπεριέλαβε το σχολείο στις δράσεις του, βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο έμπρακτα στη διευκόλυνση του λειτουργήματός μας και ενισχύοντας την καθημερινή προσπάθεια των καθηγητών μας για την αναβάθμιση του παρεχόμενου έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required