2 Ιαν 2024

Εκλέχθηκε το νέο Προεδρείο και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Ανατολικής Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Την Τρίτη, 2 Ιανουαρίου, στις 7:10 μ.μ. ξεκίνησε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου για την ανάδειξη νέου Προεδρείου και την εκλογή μελών της Δημοτικής Επιτροπής.


Παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι: Αρχοντούλης Γιάννης, Βακιντή – Κλάψα Μαρία, Βλασιάδης Δημήτρης, Βογιατζής Δημήτρης, Γεωργούδης Μιχάλης, Καραμηνάς Αντώνης, Καρβελάς Βαγγέλης, Καρλοβασίτης Βαγγέλης, Κονδύλη – Πανουράκη Μαρία, Κυριαζής Γιώργος, Πνευματικάκης Γιάννης, Στεφανής Βασίλης, Τσεσμελής Βαγγέλης, Χατζηκωνσταντής Γιάννης από το συνδυασμό «Νέα Προπτική για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου» του δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού ήταν παρόντες, εκτός της κας Σταματίας Θωμασούλη που βρίσκεται εκτός Σάμου.

Φωτογραφίες: «Σαμιακόν Βήμα»


Βαλκαμλής Βασίλης, Κάιλα Δέσποινα, Καρράς Βαγγέλης, Μητσός Μιχάλης, Σεϊρλής Σταμάτης, Στάντζος Γιώργος από τον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης «ΑναΣΑ Ανανέωση-Συμμετοχή-Ανάπτυξη για τη Σάμο».

Παχυμανώλης Μανώλης, Χατζηλαγός Τίμος από τον συνδυασμό ελάσσονος αντιπολίτευσης «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Ανατολικής Σάμου»

Κωνσταντάρας Άρης, Χατζηχριστοδούλου Χρήστος από τον συνδυασμό ελάσσονος αντιπολίτευσης «Ανατροπή».

Νέος πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου ο νομικός Γιάννης Χατζηκωνσταντής

Την πρώτη ειδική συνεδρίαση συγκάλεσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Καραμηνάς

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος, Αντώνης Καραμηνάς, ο οποίος προέδρευσε της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Από τον συνδυασμό του δημάρχου Πάρη Παπαγεωργίου, «Νέα Προοπτική», προτάθηκε για τη θέση του προέδρου ο νομικός Γιάννης Χατζηκωνσταντής, από τον συνδυασμό «ΑΝΑ.Σ.Α.», προτάθηκε για τη θέση του αντιπροέδρου ο Βαγγέλης Καρράς και από το συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Μανώλης Παχυμανώλης για τη θέση του γραμματέα.

Από αριστερά: Μ. Παχυμανώλης (γραμαμτέας), Β. Καρράς (αντιπρόεδρος), Γ. Χατζηκωνσταντής (πρόεδρος) και ο δήμαρχος Πάρης Παπαγεωργίου
Ακολούθησε ψηφοφορία, δι’ ανατάσεως της χειρός, όπου εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Γιάννης Χατζηκωνσταντής με 18 ψήφους. Δεν ψηφίστηκε από τους 6 δημοτικούς συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Βαγγέλης Καρράς έλαβε 24 ψήφους για τη θέση του αντιπροέδρου και ο Μανώλης Παχυμανώλης, επίσης 24 ψήφους για τη θέση του γραμματέα του οργάνου.

Εκλογή μελών Δημοτικής Επιτροπής

Αφού έλαβε τη θέση του στην έδρα το νέο Προεδρείο, και αφού ευχαρίστησε το σώμα ο νέος πρόεδρος, ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής μελών της Δημοτικής Επιτροπής η οποία είναι επταμελής με πρόεδρο τον δήμαρχο Πάρη Παπαγεωργίου.

Η διαδικασία προέβλεπε μυστική ψηφοφορία για την ανάδειξη των υπολοίπων τακτικών και αναπληρωματικών μελών. 
Από την παράταξη της συμπολίτευσης εκλέχθηκαν οι:

Θωμασούλη Σταματία
Καρβελάς Βαγγέλης
Καρλοβασίτης Βαγγέλης
Πνευματικάκης Γιάννης

Αναπληρωματικά μέλη:

Κυριαζής Γιώργος
Τσεσμελής Βαγγέλης
Αρχοντούλης Γιάννης
Γεωργούδης Μιχάλης

Μέλη από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης οι:

Βαλκαμλής Βασίλης
Στάντζος Γιώργος

Αναπληρωματικά μέλη από τις παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης οι:

Χατζηλαγός Τίμος
Παχυμανώλης Μανώλης
Χατζηχριστοδούλου Χρήστος

Παρόντες στη συνεδρίαση, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Ελισσαίος Μαυρατζώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαμίων Κυριάκος Ζαχαράκης καθώς και τοπικοί σύμβουλοι. Το παρών έδωσε και ο τ. αντιπεριφερειάρχης Σάμου Βασίλης Πανουράκης. Στην όλη διαδικασία ήταν παρών ο γενικός γραμματέας του Δήμου Δημήτρης Βασιλειάς και ο υπάλληλος διοικητικού Κώστας Καραδημητρίου για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε στις 8:40 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required