13 Αυγ 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου - Έκκληση για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας

Έκκληση για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Σάμου με αφορμή την πυρκαγιά που μαίνεται στην Εύβοια και αναφέρει πως στο κενό έπεσαν οι επαναλαμβανόμενες προτάσεις της για την ανάγκη ύπαρξης ζωνών πυροπροστασίας σε οικισμούς του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Είδηση της 13 Αυγούστου 2019:

«Ζώνη προστασίας στο χωριό Μακρυμάλλη επιχειρούν να δημιουργήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην κεντρική Εύβοια. Οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθεί το χωριό.

Επίσης, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες του στρατού, των δήμων, της περιφέρειας και της ΛΑΡΚΟ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν χώρο προληπτικής προστασίας πριν την πόλη των Ψαχνών».

Αυτά συμβαίνουν στην Εύβοια.

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί σε ανάλογη περίπτωση στα χωριά του νησιού μας.

Δυστυχώς, όταν επανειλημμένα υποβάλουμε προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη ζωνών πυροπροστασίας γύρω από τους οικισμούς, μας αντιμετωπίζουν σα να μην υπάρχουμε. Η ζωή και η περιουσία του λαού δεν ενδιαφέρει τα κόμματα που διαχειρίζονται ή υπερασπίζονται αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα,. ούτε τις δημοτικές παρατάξεις τους που κινούνται στην ίδια γραμμή.

Απευθύνουμε έκκληση,

έστω τώρα να παρθούν έκτακτα μέτρα προστασίας γύρω από οικισμούς με έντονο πρόβλημα. Αυτό που τρέχουν να κάνουν με τη φωτιά να τους κυνηγά , ας το κάνουν πριν αυτή προκύψει.

Ακόμη:

Να ελεγχθούν κρουνοί και δεξαμενές νερού.

Να επανέλθουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Σάμου, για τη προστασία όλου του Ανατολικού Αιγαίου.

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στη Πυροσβεστική Υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required