20 Οκτ 2021

Έναρξη της Άσκησης «Πρόμαχος 2021»

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Συνέντευξη Τύπου, παρουσία μέσων ενημέρωσης και φορέων της Σάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Σάμου, στο ξενοδοχείο "Σάμος", ενόψει της έναρξης της Άσκησης «Πρόμαχος 2021» που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Οκτωβρίου στη νέα ΚΕΔ (Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή), στη θέση Ζερβού.

Το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης και η διοικητής της Άσκησης, αρχιπύραρχος Καλλιόπη Σαΐνη.

Ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Ο γενικός γραμματέας, απευθυνόμενος στους παριστάμενους, δήλωσε: «Η άσκηση ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 είναι μια μεγάλη πρόκληση που θα δοκιμάσει στη πράξη την επιχειρησιακή ικανότητα και τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων στη διαχείριση ενδεχόμενων κρίσεων. Πρόκειται για ένα γενναίο βήμα που θα αναδείξει την ετοιμότητά μας, τόσο επί χάρτου, όσο και σε πραγματικό χρόνο στο πεδίο».

Η διοικητής, αρχιπύραρχος Π.Σ. Καλλιόπη Σαΐνη (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Από την πλευρά της η διοικητής, αρχιπύραρχος Πυροσβεστικού Σώματος, Καλλιόπη Σαΐνη, τονίζοντας τη σημασία της Άσκησης δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της Άσκησης «Αγνοδίκη» τον χειμώνα του 2021 και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δομές της ενδοχώρας, η ομάδα σχεδιασμού και διοίκησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μεταφέρεται πλέον και στα νησιά, στο πλαίσιο μιας ευρύτερα αναπτυσσόμενης στρατηγικής για την αντιμετώπιση και τη διαχείριση κρίσεων στο πεδίο. Προσδοκούμε η Άσκηση ΠΡΟΜΑΧΟΣ 2021 να αφήσει παρακαταθήκη τεχνογνωσίας και πολύτιμης εμπειρίας που θα αξιοποιηθεί με την οργάνωση σε ετήσια βάση ασκήσεων τόσο τοπικού, όσο και εθνικού χαρακτήρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required