19 Σεπ 2022

Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης - Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις και η έκθεση ζωγραφικής

Με μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησε και συνεχίζεται η έκθεση ζωγραφικής των Τάκη Βαρελά και Ιρφάν Ερτέλ με τίτλο: «... της γης οι κολασμένοι» στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στην Πλ. Πυθαγόρα (ανοιχτή 6-9 το απόγευμα καθημερινά), που διοργανώνουν οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» και η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης της ΕΕΔΥΕ.


Το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της έκθεσης έγιναν τα εγκαίνια και η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Βαρελά (FARINDOLA.Το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ) που έχει άμεση σχέση με τα έργα του που παρουσιάζονται στην έκθεση. Την παρουσίαση έκανε η συγγραφέας και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Έρη Ρίτσου, ενώ στην εκδήλωση μίλησαν για τη δουλειά τους οι Ιρφάν Ερτέλ και Τάκης Βαρελάς και χαιρέτησε η πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, Ρούλα Στεφανάκη.

Τη Δευτέρα ξεκίνησαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης στην Πλατεία Πυθαγόρα με τα παιδιά να ζωγραφίζουν για την Ειρήνη, εμπνεόμενα από το παραμύθι που διάβασε στα παιδιά η συγγραφέας του Έρη Ρίτσου. Η πλατεία γέμισε από τις χαρούμενες φωνές και τα έργα των παιδιών που εκτέθηκαν την ίδια στιγμή της δημιουργίας τους και παρέμειναν εκεί έως αργά το βράδυ, κινώντας το ενδιαφέρον όσων περνούσαν από την πλατεία.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τους ζωγράφους της Σάμου που μαζί με τους δύο καλλιτέχνες που βρίσκονται εδώ, θα δημιουργήσουν κοινό έργο με θέμα «Μαζί για την Ειρήνη». Η εκδήλωση θα γίνει στις 6:30’μμ στον ίδιο χώρο στη Πλατεία Πυθαγόρα







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required