23 Σεπ 2023

30 Σεπτεμβρίου - «Τελικά, οι άνθρωποι αλλάζουμε;» - Ομιλία του παιδοψυχίατρου, ψυχοθεραπευτή, Δημήτρη Καραγιάννη

Το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος» διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο: «Τελικά, οι άνθρωποι αλλάζουμε; - Ένας διάλογος για την αβεβαιότητα, την ασφάλεια και την ελπίδα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Δημήτρη Καραγιάννη, παιδοψυχίατρο, υπαρξιακό συστημικό ψυχοθεραπευτή ζευγαριών, ομάδας και οικογένειας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο αμφιθέατρο της Περιφέρειας Σάμου. Όπως σε όλες τις δράσεις του «Φάρου», η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του ομιλητή


Ο Δημήτρης Καραγιάννης είναι παιδοψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλεξανδρούπολης. Είναι επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick Λευκωσίας Κύπρου με γνωστικό αντικείμενο τη Θεραπεία Οικογένειας και διδάσκει σε πολλά μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα ψυχικής υγείας.

Ο Δρ. Δημήτρης Καραγιάννης διετέλεσε διευθυντής ΕΣΥ του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής (1986 - 2023), το οποίο είναι μια σύγχρονη παιδοψυχιατρική μονάδα με πλήρη διεπιστημονική ομάδα που εξυπηρετεί 6.000 καινούρια περιστατικά ετησίως. 

Ιδρυτικό μέλος και πρώτος γενικός γραμματέας της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, Ιδρυτικό μέλος και πρώην γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας ΕΛΕΣΥΘ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συστημικών και Οικογενειακών Θεραπευτών Ελλάδος «ΕΘΟΣ». Μέλος της European Family Therapy Association (EFTA). Έχει διατελέσει μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας Ε.ΣΥ.ΔΥ για θέματα Ψυχιατρική καθώς και μέλος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). 

Έχει ιδρύσει με τη σύζυγό του, Ελένη Καραγιάννη, το ψυχοθεραπευτικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο " Αντίστιξη", όπου κατέχει τη θέση του επιστημονικού διευθυντή και στο οποίο εκπαιδεύονται ειδικοί της ψυχικής υγείας ως ψυχοθεραπευτές στην οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία με βάση την υπαρξιακή συστημική θεώρηση.

Ασχολείται ιδιαίτερα με τα προβλήματα γάμου και μελετά τους όρους λειτουργικότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Συγγραφέας σημαντικών δοκιμίων όπως το «Ρωγμές και Αγγίγματα» (11η έκδοση), «Η αδικία που πληγώνει» (30η έκδοση), «Έρωτας ή τίποτα» (28η έκδοση), «Αλλάζει ο Άνθρωπος;» (21 η έκδοση). Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required