5 Μαρ 2024

Συμμετοχή του Φοιτητικού Συλλόγου ΜΠΕΣ στην πανελλαδική κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου στην Αθήνα

Μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ο Φοιτητικός μας Σύλλογος ΜΠΕΣ (Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αποφάσισε να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, στις 12:00 στα Προπύλαια και διοργάνωση τοπικής κινητοποίησης στην πλατεία Καρλοβάσου την ίδια μέρα και ώρα. Παρακάτω τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου ΜΠΕΣ εξηγούν τις αποφάσεις τους.

«Αποφασίσαμε να μην διεξαχθούν μαθήματα τις ώρες που απαιτούνται για την μεταφορά από και προς την Αθήνα για το συλλαλητήριο ώστε να μην εμποδιστεί η συμμετοχή των φοιτητών σε αυτό, δηλαδή από την Πέμπτη στις 14:00 (ώρα αναχώρησης του πλοίου) και για ολόκληρη την Παρασκευή καθώς επιστρέφει το βράδυ.

Για τους φοιτητές που θέλουν να συμμετέχουν από την Σάμο στην πανελλαδική κινητοποίηση να απαντήσουν σε αυτό το mail ώστε να διευθετήσουμε ζητήματα μεταφοράς και διαμονής στην Αθήνα και

Καλούμε όλους τους φοιτητές των σχολών της Σάμου που βρίσκονται στην Αθήνα και τις γύρω περιοχές να επικοινωνήσουν με το mail του συλλόγου καθώς θα υπάρχει σημείο συνάντησης όλων των φοιτητών της Σάμου που θα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στην συζήτηση με τους φορείς της Σάμου την Τρίτη 5/3 στις 19:00 στο σχολικό συγκρότημα (μεσαίο Καρλόβασι) για το επίμαχο νομοσχέδιο».

Απόφαση Φ.Σ. ΜΠΕΣ

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε έχει ήδη απορριφθεί. Η πλειοψηφία μίλησε! Βρισκόμαστε στην 8η βδομάδα κινητοποιήσεων και καταλήψεων σε όλη την Ελλάδα. Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Τώρα μάλιστα που ανακοινώθηκε ότι το νομοσχέδιο πάει για ψήφιση στις 8 Μάρτη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας από κοινού με τους εργαζόμενους, τους μαθητές και ολόκληρη την κοινωνία. Τον αγώνα αυτόν στηρίζει και η ΠΟΣΔΕΠ έμπρακτα κηρύσσοντας πανελλαδική απεργία στη ψήφιση του νομοσχεδίου στις 7-8/3 αλλά και συμμετέχοντας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα την ημέρα ψήφισής του.

Το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει τους λόγους για τους οποίους εδώ και τόσες εβδομάδες οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κινητοποιούμαστε. Αυτό που θέλουμε είναι ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο χωρίς αποκλεισμούς και κόφτες, πτυχία με αξία για να εργαστούμε με δικαιώματα. Ο αγώνας που δίνουμε είναι δίκαιος, διεκδικούμε τα αυτονόητα, δεν θα δεχθούμε να γίνει η αδικία νόμος! Δεν θα επιτρέψουμε την διάλυση των πτυχίων μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

· Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16!

· Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους και όλες.

· Ένα ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

· Κατάργηση της ισοτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια!

· Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους χωρίς εργολαβίες.

· Κατάργηση της ΕΒΕ.

· Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου περί απώλειας εξεταστικής!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

· Συμμετέχουμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου Παρασκευή 8/3 στις 12:00 στα Προπύλαια!

· Να μην γίνουν μαθήματα από Πέμπτη στις 14:00 έως και Παρασκευή, ώστε να μην είναι ένα παραπάνω εμπόδιο για όποιον θέλει να συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση!

· Καλούμε στη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Σάμου τη Τρίτη 5/3 στις 19:00 στο Σχολικό Συγκρότημα (Μεσαίο Καρλόβασι).

· Οργανώνουμε τοπική κινητοποίηση και στο Καρλόβασι την Παρασκευή 8/3 στις 12:00 στη πλατεία Καρλοβάσου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required